Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Ceylan:

"İşkur Genel Müdürlüğümüz marifeti ile yürütmüş olduğu toplum yararına çalışma projesi, iş başı eğitim projeleri, meslek edindirme gibi projelerle de 2017 yılında 1 milyon civarında yeni bir istihdam imkanı sağlanmış olacak. Bu sadece istihdam ile ilgili teşvikler. Hükümetimizin yatırım teşvikleri de var"

"Zonguldak alınterinin çok yoğun olarak yaşandığı bir yer. Zonguldak, çalışma hayatında emeğinin başkenti olarak değerlendiriliyor. Buna teknoloji ile birlikte akıl terini de katarak üretimde etkinlik ve verimliliğin sağlanması ve 2023 hedeflerine ulaşmamıza bu proje katkı sağlayacaktır"

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Başkanı Adem Ceylan, "İşkur Genel Müdürlüğümüz marifeti ile yürütmüş olduğu toplum yararına çalışma projesi, iş başı eğitim projeleri, meslek edindirme gibi projelerle de 2017 yılında 1 milyon civarında yeni bir istihdam imkanı sağlanmış olacak. Bu sadece istihdam ile ilgili teşvikler. Hükümetimizin yatırım teşvikleri de var" dedi.

 

"SEFERBERLİK İLAN EDİLDİ"

Ceylan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri ile Kdz.Ereğli Fiziksel Engeliller Derneği İş Atölyesi Eğitim Merkezi ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada yaklaşık 2 ay önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milli seferberlik çağrısı üzerine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun çalışma hayatındaki bütün paydaşların seferberlik ilan ettiğini söyledi.

 

10 KİŞİLİK HEYET OLUŞTURULDU

Bakan Müezzinoğlu'nun talimatı doğrultusunda oluşturulan 10 kişilik heyetin her hafta cuma günü İl ziyaretleri gerçekleştirdiğini belirten Ceylan, "Paydaşlarımız ile birlikte ilk önce bakanlığımızın taşra teşkilatlarını ziyaret ediyoruz. Bakanlığımızın projelerini, faaliyetlerinin yürütülmesi konusunda fikir alışverişinde bulunuyor, uygulama sonuçlarını değerlendiriyoruz. Daha sonrasında 15 çalışan işçimiz ile öğle yemeği yiyor, bakanımızın selamlarını iletiyoruz. İşçilerimizin gözünden çalışma hayatındaki problemleri dinliyoruz.

 

"TALEPLERİNİ DE ALIYORUZ"

O ilin TSO başkan ve yönetim kurulu üyeleri, esnaf odası başkan ve yöneticileri, borsa başkan ve üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanlarının katıldığı geniş katılımlı bir toplantı düzenliyoruz. Bakanlığımızın ve hükümetimin teşviklerini anlatıyoruz, gerek teşvikleri kullanmaları gerekse yeni teşvikler veya uygulama esaslarına ilişkin taleplerini alıyoruz" dedi.

 


İSTİHDAMA KATKI SAĞLAMAK

Ceylan, heyetin 70 ile ulaştığını, önümüzdeki hafta itibariyle de 81 ilin tamamlanmasının hedeflendiğini ifade ederek şunları söyledi: "Cumhurbaşkanımızın da belirtmiş olduğu gibi biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde, 'Ekonomi Şurası'nda, çalışma hayatındaki işverenlerimizin, sanayicilerimizin de katıldığı programda devletin bütün imkan ve fırsatlarının maddi olarak istihdama katkı sağlamak ile ilgili seferber edileceğini ilan etti.

 

"SİGORTA PRİMLERİNDE CİDDİ TEŞVİKLER VAR"

Bu çerçevede bakanlığımızın sigorta primleri konusunda çok ciddi teşvikleri var, hem bölgesel hem genel manada teşvikler. Bunun ile birlikte İşkur Genel Müdürlüğümüz marifeti ile yürütmüş olduğu toplum yararına çalışma projesi, iş başı eğitim projeleri, meslek edindirme gibi projelerle de 2017 yılında 1 milyon civarında yeni bir istihdam imkanı sağlanmış olacak. Bu sadece istihdam ile ilgili teşvikler. Hükümetimizin yatırım teşvikleri de var.

 


"ÖNEMLİ HAMLELER YAPILMIŞ OLACAK"

Hali hazırda faaliyetlerini yürüten KOSGEB kapsamındaki işletmelere 50 bin liralık bir teşvik söz konusu. Hükümetimizin, devletimizin bütün imkanları üretim ve istihdamın arttırılmasına amaçlı. Sanayicimizin, esnaflarımızın, üreticimizin imkanına sunmuş durumda. 2017 yılında da istihdam açısından önemli hamleler yapılmış olacak"

 

İSTİHDAM GARANTİLİ KURSLAR

Engellilerin meslek edindirilerek topluma kazandırılması için ciddi çalışmalar yapıldığını anlatan Ceylan, engellilerin sosyal hayata hazırlanmaları, kendileri, aileleri ve ülke ekonomisine katkı sağlamaları noktasında açılan kursların istihdam garantili olduğunu söyledi.

 

EMEĞİN BAŞKENTİ

Zonguldak'ın emeğin başkenti olduğunu hatırlatan ve alınterine teknolojiyi katmak istediklerini vurgulayan Ceylan, "Zonguldak alınterinin çok yoğun olarak yaşandığı bir yer. Zonguldak, çalışma hayatında emeğinin başkenti olarak değerlendiriliyor. Buna teknoloji ile birlikte akıl terini de katarak üretimde etkinlik ve verimliliğin sağlanması ve 2023 hedeflerine ulaşmamıza bu proje katkı sağlayacaktır" dedi.

 

ÜST DÜZEY ZİYARET

Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk de dernek tarafından yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler verdi. Destek sağlayan herkese teşekkür etti. Ziyarete Ceylan'ın yanı sıra SGK Asgari İşçilik Daire Başkanı Ahmet Yetim, İşkur İş Denetim Başkanı Cihat Demiralp, Çalışma Genel Müdürlüğü Sendika Yetki Daire Başkanı Kamil Yeşilyaprak, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Yetkilendirme Daire Başkanı Furkan Yıldız, İşkur İl Müdürü Gönül Demirsu, İlçe Müdürü Ayfer Yavuz katıldı. Ceylan ayrıca İl Müdürü Demirsu, İlçe Müdürü Yavuz ile Fiziksel Engelliler Dernek Başkanı Şentürk'e çalışmalarından ötürü teşekkür etti.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)