CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı:

"Belgelerin tarihlerini verdi içeriğinden bahsetmedi. Tarihler güzel ama eksik. O tarihlerin içerisinde gizlenen bazı şeyler var. Birşeyi gizliyorlar, bu çok basit. 10 Mayıs 2018 tarihinde Kdz.Ereğli Belediyesi'ne güvenlik alanı isteği ile ilgili talep geldi. O toplantıda eksik olan tarihler 10 Mayıs 2018'de askeri güvenlik alanını olması için gelen talepti ve şuanda belediye meclisinin imar komisyonunda görüşülen bir konu bu. Eylül ayı meclisinde çok merak ediyorum Hüseyin Uysal, ne oy verecek? Buna kabul mü red oyu mu verecek? Bu oylamada onun oyunu göreceğiz. Bunu saklamanın, gizlemenin bir anlamı yok"

"Burun kıvırdıkları yerlere alternatif müjde olarak çıkıyorlar. Neredeyse üniversite lazım değil, ihtiyaç değil cümlesine varmaya başladı. 4 Yıldır bu şehirde hayal tacirliği yapılıyor, şöyle olacak böyle olacak deniyor ama hiçbirşey yok. Biz hep müjde dinledik basında. Üniversite kampüsünden vazgeçip millet bahçesi verilir müjdesine geldik. 'Eğer kampüs alanı giderse merak etmeyin orayı millet bahçesi yapacağız' dendi. Ereğli'nin zaten en büyük sıkıntısı da millet bahçesinin olmayışıydı. Herşeyi çözdük bir millet bahçesi eksikti. Biz oranın millet bahçesi değil ne amaçla imara işlendiyse devamını istiyoruz"

 
 

CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı, CHP'li Kdz.Ereğli Belediye Meclis Üyelerinin de katıldığı toplantıda Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ın geçtiğimiz günlerde düzenlediği Ereğli Kampüsü söylemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

"LAFLA DÖNEN ŞEYLER!"

Yaklaşık 4 yıldır ciklet gibi uzatılan bir sonuca varmayan kampüs alanı ile ilgili değerlendirmede bulunmak için basın toplantısı düzenlediklerini söyleyerek açıklamasına başlayan CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı, ilçede sadece lafla dönen bazı şeyler olduğunu söyledi.

 

"AKIL KARIŞIKLIĞI YARATMAK"

Ocakcı, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Burada defalarca anlattığımız fakat insanların devamlı laf kalabalığı yaratarak cümleleri, kelimeleri ve anlamları başka yere çekerek izahat etmek istediğimiz şeyi sulandırıp akıl karışıklığı yaratarak birşeyler oluşturma derdindeler. Oluşturduğu şeyin içerisinde de Ereğli kampüs alanı yok. Biz ordumuzu en başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere saygı ve sevgi çerçevesindeyiz.

 

"EREĞLİ'YE UMUT AŞILADIK"

Kampüs hikayesi başladığında hep beraber meclis üyeleri ile birlikte heyecana kapıldık ve Ereğli'ye umut aşıladık. Yapılacak kampüs ile üniversite şehri olacağına dönük umutlar besledik. Nisan meclisi öncesinde şuanda ortaya atılan Osmantepe'yi Mart veya Şubat meclisinde dillendirmiştik. 'Yatırım programına alınacak, öğrenci alınacak' gibi peş peşe siyasilerden açıklamalar geldi, halkımıza umutlar aşılandı. Belediye Başkanımızın yaptığı konuşmayı dinlediğimde tüylerim diken diken oldu. Çözüm üretmektense laf kalabalığı yapmaktan başka birşey değildi.

 

"TARİHLERİ VERDİ İÇERİĞİNDEN BAHSETMEDİ"

Belgelerin tarihlerini verdi içeriğinden bahsetmedi. Tarihler güzel ama eksik. O tarihlerin içerisinde gizlenen bazı şeyler var. Yüksek öğrenim gören öğrenci sayısının artması isteniyor bu hemen olabilecek birşey değil diyor, zaten biz hemen istemedik. 2014 Yılında hafızaları yoklayın, 'projeler hazır, BEÜ ile onu bunu yaptık' diye gitti. Mecliste de resimler göstermeye başladılar. 'Bize 3 boyutlu resim göstermeyin, plan proje gösterin' dedik, hiçbir cevap alamadık. Nisan meclisinde biz güvenlik bölgesi talebini sorduk, belediyeye ve kamu kuruluşlarına bilginiz dahilinde olan birşey var mı? Böyle bir talep geldi mi? 'Hayır gelmedi' dedi.

 

"HAYIR GELMEDİ DEDİ"

Ama bizim izah ettiğimiz şeylerin içerisinde güvenlik talebi geldiğini hatta Ankara'ya gittiğini biz belgesi ile paylaştık. Kadastroda da bu çalışma yapıldı. Bakıldığında, konuşmalar dinlendiğinde, bu konuşmanın içerisinde güvenlik bölgesi talebi asla geçmiyor. Çünkü güvenlik bölgesi geldiğinde bu zamana kadar oynananın bir tiyatro olduğu ortaya çıkacak. Daha önce teklif ettiğimiz Osmantepe'ye burun kıvıranlar alternatif bulduk diye ortaya çıkıp imarda zaten Osmantepe imara işlenmiş durumdadır. Yeni bulunmuş birşey değildir.

 

"HAYAL TACİRLİĞİ YAPIYORLAR"

Burun kıvırdıkları yerlere alternatif müjde olarak çıkıyorlar. Neredeyse üniversite lazım değil, ihtiyaç değil cümlesine varmaya başladı. 4 Yıldır bu şehirde hayal tacirliği yapılıyor, şöyle olacak böyle olacak deniyor ama hiçbirşey yok. Biz hep müjde dinledik basında. Üniversite kampüsünden vazgeçip millet bahçesi verilir müjdesine geldik. 'Eğer kampüs alanı giderse merak etmeyin orayı millet bahçesi yapacağız' dendi. Ereğli'nin zaten en büyük sıkıntısı da millet bahçesinin olmayışıydı. Herşeyi çözdük bir millet bahçesi eksikti. Biz oranın millet bahçesi değil ne amaçla imara işlendiyse devamını istediğimiz için toplandık. Biz kampüs alanını sadece eğitim için istemiyoruz, bu kente ekonomik katkısı olsun ve buradaki ekonomi canlansın, insanlar, öğrenciler, aileleri gelsin istiyoruz. Açıklamasında bir cümle ile karşılaştım, 'ekonomi en son konuşulacak, önemli olan bölgemize ve ülkemize olan katkısıdır' dendi. Ereğli'nin ekonomisi büyümeden, gelişmeden, artı değerleri olmadan bu ülkeye ne katkısı olabilir.

 

"İNSANLARIN KAFASI KARIŞTIRILIYOR"

Burada hastane varken bu alan güvenli, kampüs varken güvensiz. Enteresan. Eğer bu alan zaten güvensiz alan ise biz bunu meclise niye getirdik? Niye insanlara umut aşıladık, neden hayal tacirliği yaptık. Kimse sormuyor, Ereğli'nin Milletvekili olarak kendini adlandıran Cumhurbaşkanımız bile Ereğli Belediyesi aynı partiye mensup. Ereğli'nin milletvekili Ereğli'ye yardım etmeyecek mi? Kampüsü geri aldırmayacak mı? İnsanların kafasını karıştırmaya laf oyunu yapmaya bir anlam yok. Söylenen cümle şu, askeriyeye devir edilmedi, askeri güvenlik alanı ilan edildi. Bunun altında bir kelime oyunu var.

 

"BELEDİYENİN YAZIŞMASI VAR MI?"

Şuanda arazi üniversitenin ama Hüseyin Uysal, bizimde, üniversitenin tarzında cümle söylemişti. Üniversite alanı yapıldığında, üniversiteler kapılarında kimlik kontrolü ve dedektörden geçirilerek yapılıyor. İçeriye girdiklerinde okul mensubu değilse ziyaretçi kağıdı ile giriyor. Orayı millet bahçesi yapılacaksa milleti x-ray'dan mı geçireceğiz? Orayı gezi bahçesi yapacaksın ama üniversite yapamayacaksın. Bu alanı güvenlik bölgesi ilan edilmemesi için belediyenin yazışması var mı? Ya da yazışmalarında kampüs için ısrarla bir talep yazısı var mı? Ya da bir görüş var mı? Bunların hiçbirine hayır diyor isek burada bir sıkıntı var demektir. Ereğli'nin söz sahibi olan belediye başkanı ve belediyesi burayı talep için uğraşacak, bunun başka bir yöntemi yok. Ereğli'ye kazandırmak için uğraşacak.

 

10 MAYIS 2018'DE YAZI GELDİ

Birşeyi gizliyorlar, bu çok basit. 10 Mayıs 2018 tarihinde Kdz.Ereğli Belediyesi'ne güvenlik alanı isteği ile ilgili talep geldi. O toplantıda eksik olan tarihler 10 Mayıs 2018'de askeri güvenlik alanını olması için gelen talepti ve şuanda belediye meclisinin imar komisyonunda görüşülen bir konu bu. Bunun kararı hangi mecliste verilecek, Eylül'de. 10 Mayıs'tan Eylül'e kadar yaklaşık 4 aylık bir zaman var. 4 Aydan beri paylaşıldı mı? Ya da 4 aydır birileri CHP grubu Ereğli'ye bir kampüs alanı kazandırmaya çalışıyor, peşinden de askeriyenin yazısı geliyor, biz yok dedik, bunu soğuyana kadar sümen altı mı edelim dediler yoksa.

 

"EYLÜL MECLİSİNDE GÖRECEĞİZ"

Bu işte samimiyet belediye meclisinde çok merak ediyorum Hüseyin Uysal, ne oy verecek? Buna kabul mü red oyu mu verecek? Bu oylamada onun oyunu göreceğiz. Bunu saklamanın, gizlemenin bir anlamı yok. Doğru her yerde doğrudur. Muhalefetten de iktidardan da gelse eğer doğru ise bu herkes için geçerlidir. Bunu anlatmak sıkıntılı. Söylediklerimiz orduya karşı değil. Yapılan siyasi manevraya karşı. Biz istiyoruz elbette kazanmak birşeyler, kampüs, ekonomik girdi kazanmak istiyoruz ama biz konuşurken sümen altından belge çıkarmıyoruz. Bu karar siyasi ve askeri politik bir karar ise siyasinin altını çizmek gerekiyor, bizim belediye aynı siyasi partinin mensubudur. Burayı talep etmesi gerekir. Ereğli'de bu iş için çarpışmalıdır.  Ereğli'ye gelip seçim meydanlarında kampüsü dile getirmeyenler kaderine razı olmuş vaziyetteler.

 

"VAKIF KURALIM, SONRA SATALIM"

Ereğli'ye bir önerim var. Ereğli bütün söz sahibi olanlara, Erdemir, TTK, GMİS ve sivil toplum kuruluşlarına odalara. Gelin bu Ereğli'ye bir vakıf üniversitesi kuralım. Vakıf kuralım Ereğli olarak, bu vakıfı Osmantepe'ye yapalım. O hayal ettikleri özel üniversitelerin hayal ettiği kültür merkezleri, Türkiye'de olmayan bölümleri yapalım, marka, kendi üniversitemizi oluşturalım. Bu işi bilen, yapan insanlar var. Siyaset demeden gidelim Zonguldak eski milletvekilimiz Haberal'a gidelim, nasıl kurdu nasıl başardı, onu soralım. Bu vakıf üniversitesini geliştirelim, marka olmuş bir üniversiteye satalım ve Ereğli'ye büyük bir girdi sağlayalım. Bizim önerilerimiz bunlar. Lafı evelemeden gevelemeden konuşmaya devam edeceğiz.

 

ISRARIMIZ MEVCUT ALAN

Devlet üniversitesi yapıp bu alanların gelişmesini beklemek çok hantal bir yapı. O toplantıdan gördüğüm zaten burası gitti. Ben en kötü ihtimal bahçe yapar, piknik yapar otururuz. Ben oranın kampüs alanı kalmasından ve fakültelerin orada olmasından yanayım. Osmantepe taleplerine karşı bunları söylüyorum"

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)