10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Kdz.Ereğli Atatürk Anıtı önünde tören yapıldı.. Kdz.Ereğli Gazeteciler Derneği’nin organizasyonuna ilçedeki gazeteciler de katıldı. Dernek Başkanı . Necati Günay, “Tarihsel gelişim seyri içerisinde basın, özellikle 19. Yüzyılın son çeyreğinden itibaren toplum vicdanının sesi olmuştur. Anılan süreçte, toplumsal iradenin ve modernitenin de öncüsü olan “vilayet gazeteleri”, meşrutiyet ve Kurtuluş Savaşı dönemlerinde toplumsal bilincin şekillenmesinde önemli inisiyatifler üstlenmiştir.” Dedi ve sözlerine şöyle devam etti.

“Cumhuriyet dönemi ise bir anlamda basının çağdaş dinamiklere paralel bir ivme kazanmasına pozitif zemini olmuştur.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Fazilet adaları’ olarak betimlediği yerel basın, bu kapsamda Anadolu’nun dört bir yanında fazilet örneği özveriler sergilerken; bir yandan da evrensel ve demokratik değerlerin halka iletilmesinde dönemin şartları çerçevesinde son derece fonksiyonel olmuştur.



21. yüzyılın baş döndürücü gelişmeleri içinde basın, bugün artık, radyo ve televizyon gibi klasik iletişim araçlarının ötesinde, kesintisiz bir internet medyasına da kavuşmuş durumdadır.

Fakat global ölçekteki teknolojik gelişmeler her ne olursa olsun yerel basın, toplumsal sağduyunun sesi olması itibariyle, hiçbir dönemde önemini yitirmemelidir.

Bu bağlamda, madalyonun bir tarafında yerel basının yerel kaynaklarca sahiplenilmesinin gereği yer alırken; diğer tarafında ise yerel basının çağdaş gereklilikleri uygun donatılarla kendisini sürekli revize etmesi bir gereklilik olarak yer almaktadır.

Basının demokratik hak ve özgürlükler çerçevesinde ifa ettiği hizmet, her türlü takdirin üzerindedir. Umuyorum ki; önümüzdeki süreçte başta yerel basın olmak üzere Türkiye’de basının önündeki özgürlükleri engelleyen diğer hükümlerde kaldırılacaktır.

Bu doğrultuda, her koşulda son derece özverili bir efor sarf ederek medeniyet tarihine değerli notlar düşen basın mensuplarının çalışma şartlarının, iyileştirilmesini ve haklarının korunmasını yürekten temenni ediyorum.

Bu vesileyle bölgemizde görev yapan değerli gazetecilerimizin ‘Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum, bölgemizde dünden bugüne yerel basına emeği geçen tüm çalışanları vefa ile anarken; 2019 yılında huzur ve esenlikler diliyorum.”