Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) uluslararası işbirliği ağını genişletmek için çalışmalarına yoğunlaştırdı. 6 ülkeden 10 üniversite ile işbirliği anlaşması bulunan BEÜ, katıldığı uluslararası fuarlar ve bilimsel toplantılarda güçlendirdiği uluslararası ilişkileri ile yeni işbirlikleri gerçekleştirmeye hazırlanıyor.  

 

BEÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü son olarak, İskoçya’nın Glasgow şehrinde düzenlenen EAIE (Avrupa Uluslararası Eğitim Derneği) fuarında kurulan temaslarla yeni işbirlikleri geliştirmek için adımlar attı. İşbirliği yapmak üzere mutabakata varılan üniversitelerle karşılıklı görüşmelerin ardından anlaşmalar imza aşamasına geldi. Bu anlaşmalar tamamlandığında BEÜ öğrencileri ve personeli, 4 kıtada bulunan 17 ülkede araştırma, akademik ziyaret, personel ve öğrenci değişimi, ortak kongreler düzenleme ve yabancı dil eğitimi alma olanaklarına sahip olacak.

 

Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Okt. Dinçer Biçer, Bülent Ecevit Üniversitesinin işbirliği anlaşması bulunan üniversite sayısını arttırmayı hedeflediklerini, bu konuda 17 yeni üniversiteyle ikili anlaşmaların imzalanma sürecinde olduğun söyledi. Biçer, “Üniversitemizin uluslararasılaşma çalışmalarını öğrenci ve personele yönelik değişim programları, işbirliği ile düzenlenecek bilimsel toplantılar, akademik ziyaretler, ortak projeler, dil eğitimleri gibi geniş bir yelpazede güçlendirme hedefindeyiz. Geçtiğimiz ay katıldığımız EAIE Fuarına katılan dünyanın seçkin üniversiteleri ile yaptığımız görüşmeler sonucunda imza aşamasına geldiğimiz işbirliği girişimleri var.  Çok kısa zaman içinde yapılan görüşmelerin olumlu neticelenmesini bekliyoruz.” dedi.

 

Her fırsatta uluslararasılaşma çalışmalarına destek verdiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer şunları söyledi: “Uluslararasılaşma çalışmalarımızı çok farklı alanlarda geliştiriyoruz. Fuarlar, kongreler, ikili antlaşmalar başta olmak üzere farklı alanlarda yaptığımız çalışmanın bu yıl çok önemli bir neticesini aldık. Bu yıl yurtdışı öğrenci sayılarımızda iki kattan fazla artış sağlandı. Öğrenimlerine devam eden uluslararası öğrenci sayımız 264 idi. 2015-2016 Akademik Yılında 284 uluslararası öğrenci kabul ettik. BEÜ’deki uluslararası öğrencilerin toplam sayısı 548’e ulaştı. Bu sayıyı en az 1000 öğrenciye çıkarmak için önemli çalışmalar yürütüyoruz. Tüm bu çalışmalar uluslararası çalışmalarımızın bir neticesidir. Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğümüzün yürüttüğü çalışmalar Üniversitemiz için çok anlamlı ve önemli. Çalışmalarda emeği geçen tüm akademik ve idari personelimize şükranlarımı sunuyorum.”