Çaycuma’da 1985 yılında 50 yataklı hastane olarak kurulan Çaycuma Devlet Hastanesi, günlük ortalama bin hastaya hizmet veriyor.
Çaycuma Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan May, Acil Servis ve poliklinikler olmak üzere ortalama günlük bin hastaya hizmet verdiklerini kaydetti. Hastanenin yükselen kalitesi ve genişleyen kadrosuyla en iyi hizmeti sunma gayreti içerisinde bulunduklarını belirten May, "Gece ve gündüz hizmet veren Acil servisimizde günlük 300 hastaya müdahale ediliyor. Polikliniklerle birlikte hastanemize müracaat eden hasta sayısı günlük olarak ortalama bin kişiyi buluyor. Bu yoğunluğumuz karşılığında ise uzman doktor sayımız 28 kişiye çıktı. Özürlü heyet raporundan, silah ruhsatına kadar tüm raporlar hastanemizden veriliyor. Tek sıkıntımız ise KBB Uzmanı doktorumuzun tayini çıktı. Şuan için önemli sıkıntımız, bu ama yakın zamanda bu sorunumuzun da çözüleceğini tahmin ediyoruz" diye konuştu.
Hastane Müdür Yardımcısı Ahmet Koraman'da, 1985 yılında 50 yatak kapasiteli olarak hizmet veren hastanenin 2005 yılında Çaycuma SSK Hastanesini'de bünyesine katarak, yatak kapasitesini 155'e çıkarmayı başardığını söyledi. Odaların 2 veya 3 yataklı olduğunu hatırlatan May, "Diyaliz Merkezi'nde 3 motorlu 11 adet yatak alındı. Diyaliz merkezindeki yatakların tamamı 3 motorlu yataklarla değiştirilmiş oldu. Dahiliye yoğun bakım ünitesine 4 adet yatak ve 2 çocuk kuvözü alındı. Cerrahi Yoğun Bakım Servisi'nde bulunan 4 yatak, Acil Müşahede servisindeki 10 yatak, diğer polikliniklerde bulunan 126 yatak ile birlikte hastanemizin toplam yatak kapasitesi 155'e ulaştı. Yine hastanemizde diyaliz hastaları için Diyabet Eğitim salonu, inşa edildi. 1 hemşiremiz, diyabet hastalıkları ve hastaları için eğitime gönderildi. Hastanemiz hastalarına eğitim vermeye başladı.