Alaplı'ya bağlı Çay Köyü'nde ikamet eden Bayram Güler, 15 yıl boyunca gezdiği ülkelerde para toplayarak bir koleksiyon yaptı.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bayram Güler'in oğlu İskender Güler, "Babam her gittiği ülkeden bir para aldı.  15 yılda 105 ülkenin parasını topladı" diyen Güler, abasının bu huyunu Malezyalı birinden aldığını anlatarak, elinde Vietnam, İran, Singapur gibi ülkelerin de paralarının bulunduğunu ifade etti. Bunu bir hobi olarak yaptığını belirten Güler, "Babam gemide çalıştığı için gittiği her ülkelerde para topladı. 15 yıldır para topluyor.  Malezya'da da böyle para koleksiyonu yapan birini duydu. Oda bizim Osmanlı paralarını biriktirmiş. Ondan esinlenerek bunları biriktirmeye başladı. Şuan Vietnam, Singapur, Kore, İran ve aklıma ismi gelmeyen birçok ülkenin paraları var" dedi.
Karabey Yıldız isimli bir vatandaş ise Bayram Güler'in uzun yıllar para biriktirdiğini belirterek, yerli ve yabancı koleksiyoncuların ilgisini çekeceğini söyledi. Bazı vatandaşlar da paraları merak ederek Güler'in yanına paralara bakmaya geliyor.