Zonguldak'ta oluşan çatlaklar nedeniyle tahliye kararı alınan bina, 106 gündür yıkılmayı bekliyor. Apartmanda yakınlarının daireleri bulunan ve vekaleti kendisinde olan Şenol Akyüz, yıkımın yapılmaması nedeniyle karakolluk oldu.

Zonguldak'ın Bahçelievler Mahallesi'nde 6 daire ve 3 iş yerinin bulunduğu Akyüz Apartmanı'nın merkezi kiriş sisteminde oluşan çatlaklar üzerine İl Afet Masası tarafından tahliye kararı alındı. Yıkılma tehlikesi nedeniyle 28 Mart 2012 tarihinde boşaltılıp, uyarıcı yazılar asılan ve çevresinde güvenlik şeridi oluşturulan apartman aradan geçen zamanda yıkılmayınca tepkiye yol açtı. Şikayet üzerine ifade vermek zorunda kalan 41 yaşındaki Şenol Akyüz, kendilerinin de binanın yıkılmaması nedeniyle mağdur olduklarını söyledi.
Akyüz Apartmanı'nda doğduğunu ve 35 yıl bu binada yaşadığını anlatan Akyüz, Apartmanın tahliyesi ve yıkılmaması nedeniyle birçok mağduriyetimiz var. Bize belediye ve yetkili kurumlar tarafından verilen sözler de var. Bunlar tutulmuyor. Bina 28 Mart 2012 tarihi itibariyle boşaltıldı. Merkezi kiriş sistemindeki çatlaklar ve bu nedenle yıkılma tehlikesinin bulunması, sıkıntılı bir bina olması gibi gerekçelerle bina boşaltıldı.
Koruma amaçlı binanın çevresine güvenlik şeridi çektik. Gerekli uyarıcı yazılar asıldı diye konuştu.
Zonguldak İmar Komisyonu'na yıkılması konusunda talepte bulunduklarını ancak şu ana kadar yıkılma kararının çıkmadığını belirten Akyüz, Binanın yıkılması için karakola şikayet edilmiş, binanın yıkılması istenmiş. Yıkılmasını biz de istiyoruz. Tuhaf kararlar oldu. Mağdur olan daire sahipleri var. Yani kiraya çıkmış ve kirasını ödeyemeyenler var. Böyle kötü görüntü, bizim de hoşumuza gitmiyor dedi.
Akyüz, halen belediye encümeninden yıkım kararını beklediklerini ifade etti.