BEÜ öğrencileri, 5 gurup halinde başlattıkları sosyal sorumluluk projesi kapsamında Sigara kullanmayan bireylerin haklarına saygı duymak ve çevreci bir toplum oluşturabilmek için temiz bir çevre oluşturmak amacıyla hazırladıkları broşürleri öğrencilere dağıttılar.


11 dilde "Sigara İçilmez" yazısı bulunan levhalar yaptırdıklarını belirten öğrenciler, "Sigara ve tütün kullanımın kontrol altına alabilmek amacıyla yeni eğitim bloğu giriş köprüsüne düzen ve temizliğin yanı sıra sigara kullanmayan bireylerin yer alabileceği bir mekan oluşturmak ve sigara kullanan bireyleri bilinçlendirmek amaçlandı.  Üzerinde  11 dilde Sigara içilmez yazısı bulunan levha yaptırıldı ve ilgili yere asıldı. Tüm milliyetten bireylerde bilinçlilik oluşturmak amaçlandı. Ayrıca BEÜ Farabi kampus öğrencilerine YAŞINIZ NEDİR?, CİNSİYETİNİZ NEDİR?, SİGARA KULLANIYOR MUSUNUZ?, KAÇ YILDIR İÇİYORSUNUZ?,NEDEN BAŞLADINIZ?, GÜNDE NE KADAR İÇİYORSUNUZ gibi soruları içeren 8-22 Kasım tarihleri arasında anket düzenlendi. Anket verileri el broşürüne aktarıldı. El broşürü  başlama nedenleri, bunları biliyor musunuz? Yol açtığı sağlık sorunları, bağımlılık döngüsü , sigarayı bırakmak için yardım alabileceğiniz kuruluşlar gibi başlıkları içermektedir. Broşür dağıtan görevli öğrenciler bu konularda bilgilendirme yaptılar.Proje sonlandırıldığından   itibaren  sigara içilen yerde sigara içen kişi sayının bir nebze de azaldığı gözlenmekte ve amaca ulaşıldığı belirtilmektedir." denildi.


Proje katılan Gurup 2 üyeleri:
Ayşenur Gür,Ayşenur  Eren, Aybüke Korkmaz, Sümeyye Şahin, Ceyda Alparslan, Denef Zorlu, Melike Arslan,Rümeysa Ayıcıoğlu,Esma Seyhan Uysal,Gizem Çakırca,Ecem Arısoy,Hasan Başyiğit ,Sena Aktaş,Ebru Güven, Burhan Özgün.