Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Avrupa Birliği Hayatboyu Öğrenme Programları” kapsamında 2011 teklif çağrısı döneminde yapılan başvurular sonucunda değişik proje dallarından 10 tanesi eğitim kurumları olmak üzere toplam 11 proje Ulusal Ajans tarafından kabul edildi.
Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ali Yılmaz, 11 projenin toplam bedelinin 413 bin 185 Avro olduğunu belirterek, şunları söyledi;

“6 YILDA BİR MİLYON
178 BİN 830 AVRO HİBE KREDİ”
“Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Avrupa Birliği Hayatboyu Öğrenme Programları kapsamında 2011 teklif çağrısı döneminde yapılan başvurular sonucunda ilimizden değişik proje dallarından 10 tanesi eğitim kurumlarımız olmak üzere toplam 11 proje Ulusal Ajans tarafından kabul edilmiştir. 2011 teklif çağrısı dönemine ait toplam ilimize kazandırılın hibe miktarı 43 proje ile 413 bin 185 Avro ve toplam faydalanıcı sayısı 268'dir. Böylelikle ilimizin 2005 yılından günümüze kadar dahil olduğu AB projelerinde kullanılan toplam hibe miktarı bir milyon 178 bin 830 Avro, toplam katılımcı sayısı da 789 olmuştur. 2011 yılında uygulanacak eğitim projeleri ile Almanya, İsveç, İtalya, Romanya, Bulgaristan, Polonya, İngiltere, Belçika, İspanya, Yunanistan, Danimarka, Hırvatistan, Slovenya, Slovakya, Norveç gibi AB üyesi ülkelerle karşılıklı çalışma ziyaretleri gerçekleştirilecektir. Projesi geçen kurumlar; Devrek Anadolu Teknik Lise ve Teknik Lise, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi, Çaycuma Ticaret ve Meslek Lisesi, Ereğli Kız Teknik ve Meslek Lisesi-LDV IVT (Öğrenci) Projesi; Zonguldak Hasta ve Hasta Yakınları Hakları Derneği, Zonguldak Ereğli Mesleki Eğitim Merkezi, Teknoplan Müh.Otom.Mak.Bilişim ve San.Tic. Ltd.Şti.-LDV Vetpro (Öğretmen) Projesi, Zonguldak Özel Eğitim Meslek Lisesi Müdürlüğü-LDV Ortaklık Projesi; Zonguldak Fen Lisesi, Kilimli Anadolu Lisesi, Gülüç Vesile Dikmen İlköğretim Okulu- Comenius Projesi ve Ereğli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu-Grundtvig Projesi.”