Zonguldak merkez, Ereğli ve Çaycuma’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgüte finansal destek sağladığı iddiasıyla 11 şirkete kayyum atandı.


Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Sulh Ceza Hakimliğince, Fatih Koleji, Fem-Anafen Dershanesi, Ereğli Fem-Anafen Dershanesi, Ereğli Fatih Koleji, Çaycuma Anafen Dershanesi ile aralarında iki otomotiv firması bayisinin de yer aldığı 6 şirket olmak üzere 11 şirkete kayyum atanmasına karar verildi.


Şirketlere bağlı eğitim kurumu ve iş yerlerinde önlem alan polis ekipleri, ilgili yöneticilere kararı tebliğ ederek binalara girmelerine izin vermedi. 


FETÖ/PDY'ye finansman desteği sağlandığı iddiasıyla atanan 6 kayyumun, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleriyle şirketlerin bulunduğu binalara gelerek bugün çalışmalara başlayacağı öğrenildi.


Zonguldak'ta FETÖ/PDY yönelik soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geçen yıl farklı tarihlerde kent merkezi ile Ereğli ve Çaycuma ilçelerinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlemiş, bazı eğitim kurumları ve şirketlerdeki aramalarda doküman ve bilgisayarlara el konulmuştu.