Türk Eğitim Sen Kdz.Ereğli Temsilcisi Tayfun Öztürk, ilçede görevden uzaklaştırılan Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görevli kişi sayısının 110'u geçtiğini bu rakamın ise 200'ü bulacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Görevden uzaklaştırmalarda bazen çok can sıkıcı durumlarla da karşılaşıldığını belirten Öztürk konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

 

"AKSİ HALDE ARINMA GERÇEKLEŞMEYECEK"

"Kdz.Ereğli'de görevden uzaklaştırılan MEB personel sayısı 110'u geçti. Daha önce açıkladığımız gibi bu sayının 200'ü bulacağı tahmin ediliyor. Aksi halde Ereğli'de gerçekten de arınma gerçekleşmeyecek. Görevden uzaklaştırmalarda bazen çok can sıkıcı durumlarla da karşılaşılıyor. Cemaatle hiçbir bağı olmadığı halde 667 Sayılı KHK'nin 2-c'si ile ilişkilendirilmek ve bu suretle görevden uzaklaştırılmak birçok eğitimciden tepki görmeye başladı. Öğrencilerin ve velilerin nazarında "görevden uzaklaştırılmış olmakla görevden alınmak" aynı anlama geliyor. Aradaki farkı insanlara anlatmak mümkün değil.

 

"ZAN ALTINDA BIRAKILMASI

EĞİTİM CAMİASINI ÜZÜYOR"

OHAL Komisyonu ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bir an önce savunmaları alması gerekiyor. Masum oldukları kamuoyunca bilinen isimler de zarar görüyor. Deyim yerindeyse at izi ile it izi karışmaya başladı. Bu karışık ve zorlu süreçte MEB gibi büyük bir camianın geç hareket etmesini anlasak da masum insanların zan altında bırakılması eğitim camiasını üzüyor. Sorumlu kamu personelinin çok daha hızlı çalışması gerekiyor. Komisyonlar ve müfettişler bir an önce savunma almalı ve okullar başlamadan süreç tamamlanmalıdır"

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)