Zonguldak'ta yoğun kar yağışı nedeniyle hastaneye gidemeyen ve de kısa süre önce geçirdiği kazada bacağı kırılan diyaliz hastası için 112 sağlık ekipleri seferber oldu. Bölgede yer yer kar kalınlığının 1,5 metreye çıkması nedeniyle yolu kapanan mevkiden bacağı kırık diyaliz hastası, oğlu tarafından at sırtında getirilmesi dikkat çekti.
Beycuma beldesine bağlı Ayvatlar köyü Hasanlar mevkiinde yer yer 1,5 metreyi bulan yoğun kar yağışı nedeniyle hastaneye gidemeyen 59 yaşındaki 20 yıllık diyaliz hastası Mehmet Arslan için 112 ve UMKE ekipleri seferber oldu. Diyaliz hastasının oğlu Recep Arslan tarafından kar kalınlığının 1,5 metreye çıktığı mahalleden at sırtında gelen Mehmet Arslan'ı hastaneye getirmek için 112 sağlık ekiplerinin canla başla çalıştı. Diyalize giremediği için ateşi yükselen ve vücudunun çeşitli yerlerinde şişlikler oluşmasından dolayı hayati riski olan Arslan'ın hava şartları düzelene kadar hastanede yatırılacağı öğrenildi. Mehmet Arslan'ın eşi ve çocukları 3 gündür kar nedeniyle mağdur olduklarını, anayolların açılmasına rağmen iki saatte tekrar karla dolduğunu, kendi evlerinin ise köyün tepesinde olmasından dolayı ara yolların kapalı kaldığı söyledi.
Diyaliz hastası Mehmet Arslan'ı yoğun kar yağışı nedeniyle 3 kilometre at sırtında getiren oğlu Recep Arslan, Babam haftada 3 gün diyalize giriyordu. Aşırı kar nedeniyle bu hafta babam hastaneye gidemediği için diyalize giremedi. Bu nedenle vücudunun çeşitli yerlerinde şişlikler oluştu.
Ayrıca babam 3 ay önce geçirdiği trafik kazası nedeniyle ayağının kırık yüzünden diyalize gitmekte zorluk çekiyorduk. Kendisinin hayatı tehlikesi nedeniyle diyalize giremediği için 112'yi aradık. 112 ekipleri en yakın noktaya gelerek, bizi almaya geldiler. Ambulans içinde ilk müdahalesi yapıldı. Göstermiş oldukları duyarlılık nedeniyle 112 ekibine teşekkür ediyorum dedi.
Ayvatlar köyü eski muhtarı Selahattin Aydemir, "Aşağı yukarı buralarda 1,5 metre kar var. Dün akşam greyder açtı en son. Hastamız olmasın diye dua ediyoruz. Çocuklar da okula gidemiyor dedi. Karlı yollarda büyük çaba gösteren Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 112 ve UMKE ekiplerinin ise, zorlu yollarda göstermiş olduğu çaba köy halkı tarafından büyük takdir topladı. Öte yandan, Zonguldak Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Korkut Eren, son günlerde yaşanan aşırı kar yağışı nedeniyle ulaşımda güçlük çekilen bölgelerden gelen hastaların uygun servislere yatışının yapıldığını ve hava şartlarının düzelene kadar uygulanacağını söyledi.