Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şubesi tarafından Karaelmas Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu'nda Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) eğitimleri verildi. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen programda İl Sağlık Müdürlüğü İlkyardım Eğitimcisi Dr. Haktan Alcan Güner tarafından katılımcılara eğitim verildi. UMKE Gönüllüleri, 112 çalışanları ve Yüksekokul öğrencilerinin katıldığı programda Temel Yaşam Desteği ve İlkyardım eğitimi bebek, çocuk ve yetişkin maketler üzerinde uygulamalı olarak ayrı ayrı yapıldı.
Göreve geldiği günden buyana bir çok eğitim ve yeniliklerle olumlu yönde dikkat çeken İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetler Şubesi Müdürü Barış Fidan, önümüzdeki Mayıs ayında TTK Armutçuk Müessesi'nde kamp yapılacağını ifade etti. UMKE'nin hizmetleri hakkında bililer veren Fidan, "UMKE, Sağlık Bakanlığı'na bağlı kurumlarda çalışan sağlık personelleri arasından gönüllerin katılımlarıyla kurulan bir birimdir. 
UMKE, dünyadaki en büyük organize medikal kurtarma ekibidir. Zonguldak'ta UMKE'nin 8'i doktor toplam 36 gönüllüsü var. Mayıs ayında Türkiye Taşkömürü Kurumu Armutçuk Müessesi'nde 3 gün sürecek kamp düzenlenecek. Bu kampta doğal afet yaşanmış gibi senaryo kurulacak.
Farklı teknikler kullanılarak kurtarma tatbikatları yapılacak" dedi. Düzenlenen programda katılımcılara bebek, çocuk ve yetişkin maketler üzerinde uygulamalı eğitimler verildi.