Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri bünyesinde görevli sağlık çalışanlarına medikal kurtarma ve psikolojik destek eğitimi verildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Öğretmen Evi Konferans Salonunda düzenlenen eğitime; başta Zonguldak olmak üzere Sakarya, Bolu, Bartın, Karabük ve Düzce illerinden gelen Ulusal Medikal Kurtarma ekiplerinin yanı sıra Zonguldak il genelinde görev yapan 112 sağlık ekipleri ve çeşitli hastanelerin acil servislerinde görev yapan 65 sağlık çalışanı katıldı. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi ( ZKÜ) Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalında görevli Doç. Dr. Levent Atik ve Yrd. Doç. Dr. Özge Saraçlı tarafından eğitime katılanlara sinevisyon sunumu ile stres ve stresten kurtulmanın önemine anlatılırken, ZKÜ Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanlığından Yrd. Doç. Dr. Ozan Kahveci ile Nefroloji Anabilim Dalından Uzman Dr. Ender Hür tarafından kendi branşlarında sunum yaptılar. 4 gün süren eğitimde sağlıkçılara psikolojik, temel yaşam desteği, ilkyardım, afete müdahale konularında geniş kapsamlı olarak eğitim verdiklerini belirten İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetler Şubesi Müdürü Barış Fidan, “Zonguldak Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri personeline yönelik eğitimlerimiz aralıksız olarak devam etmektedir. Çevre illerden gelen personellerin katılımıyla bu seferki eğitimimiz çok geniş kapsamlı olmuştur. Düzenlemiş olduğumuz eğitime Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden akademik destek aldık.
Acil Tıp, Psikiyatri ve Nefroloji Anabilim dallarında görevli hocalarımızın eğitim vermeleri bizleri oldukça memnun etmiştir. Kurumlar arası eşgüdümle acil ve afet durumlarında daha etkin müdahale imkanımız vardır.
Biz bunu Zonguldak ta özellikle 112, üniversite, İl Afet, İtfaiye ve emniyet güçleri ile birlikte özverili bir şekilde yapmaktayız.Bundan sonra eğitimlerimiz belirli periyotlarda sürdürülecek olup, katılan tüm sağlık çalışanlarına katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.