Zonguldak'ta uzun yıllar İl Sağlık Müdürlüğü görevinin yaptıktan sonra geçtiğimiz günlerde Uzun Mehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi Başhekimliği görevine getirilen Dr. Murat İlikhan'a, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şubesi Personeli tarafından hayırlı olsun ve tebrik ziyaretinde bulunuldu. Sağlık Müdürlüğü 112 Şube Müdürü Barış Fidan, 112 Başhekimi Dr. Recep Genç ve 112 çalışanları Dr. Murat İlikhan'ı makamında ziyaret ettiler.
Zonguldak'ta yaklaşık 10 yıl önce göreve başlamasıyla birlikte, kentte olmayan ve eksikliği hissedilen 112 ambulans servisinin kurulmasında büyük bir çaba harcayan Dr. Murat İlikhan, kısa sürede 5 olan 112 istasyonunu 13'e çıkarmıştı. 112 Acil servisin, ilk kurulduğu yıllarda 3 bin olan hasta sayısı vakasının şimdilerde yaklaşık 20 bin civarında olduğu belirtildi.
112 Sağlık Acil Sağlık Hizmetler Personelinin ziyaretinden oldukça memnun kaldığını belirten Uzun Mehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Murat İlikhan, göreve başlamasıyla birlikte, hastane içinde çok yönlü değişiklikler yapılabileceğini belirtti.
Zonguldak'ın madenci kenti olması nedeniyle Uzun Mehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi'nin Zonguldak'ta vazgeçilmez bir hastane olduğunu ifade eden İlikhan, "Bundan sonra çalışmalarımızı daha disiplinli bir şekilde sürdürüp halkımıza nasıl daha faydalı hizmetler sunabiliriz düşüncesi içersinde olacağız" dedi.