Balıkesir Jandarma Komutanlığı'nın 16 ili kapsayan "Çeyiz Sandığı" adlı operasyonunda 3'ü kadın toplam 12 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında İl Jandarma Komutanlığı'nın Balıkesir ile birlikte İstanbul, Ankara, Bursa, Tokat, Amasya, Çorum, Bartın, Zonguldak, Kahramanmaraş, Antalya, Samsun, Karabük, Kocaeli, Kastamonu ve Ordu olmak üzere toplam 16 ilde eş zamanlı olarak düzenlediği "Çeyiz Sandığı" adlı operasyonda 50'ye yakın kişi yakalandı. Şüphelilerin ev ve üzerlerinde yapılan aramalarda çıkan çok sayıda ziynet eşyası ve cep telefonu ile bazı suç unsurlarına el konuldu.

 

Diğer illerde yakalanan şüpheliler Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı'na getirilerek gözaltına alındı. İfadelerinin ardından serbest bırakılanlardan sonra savcılık talimatıyla gözaltında tutulan 12'si kadın toplam 34 şüpheli, adli makamlara teslim edildi. Mağdurların şikayeti üzerine sahte evlilik şebekesindeki kadınlardan bazılarının yaptığı evliliklerle ilgili düğün görüntüleri de delil olarak adli makamlara sunuldu.

Sabah erken saatlerde adliyeye çıkarılan 34 şüpheliden 9'u kadın toplam 22 kişi savcılık tarafından ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Yaklaşık 16 saat süren adliyedeki işlemlerin sonunda tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen şebekenin elebaşları R.S. (45) ve N.R. (34) ile A.K. (25), C.T. (37), N.G. (51), M.K. (49), C.V. (57), A.İ. (72), C.G. (42), K.E. (40), İ.O. (60) ve H.E. (38) isimli 3'ü kadın toplam 12 şüpheli, mahkemece tutuklanarak Balıkesir Cezaevi'ne gönderildi.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı'nın ülke çapındaki operasyonu başarıyla sonuçlandı. Çok sayıda il, ilçe ve köylerden mağdurların gelip ifadelerini verdikleri olayla ilgili şüpheliler, mağdur şahıslara teşhis ettirildi. Soruşturmanın son aşamasında sorgulamaları tamamlanan şüphelilerin adliyeye sevkleri sırasında ilginç görüntüler oluştu. İl Jandarma Komutanlığı Yenimahalle Karakolu'ndaki şüphelilerin adliyeye sevklerinde 20'nin üzerinde askeri araç kullanıldı. Elleri kelepçelenen 34 şüpheli, askerlerin nezaretinde 20 araçlık konvoyla adliyeye götürüldü. Jandarma trafik timlerinin eskortluk ettiği konvoy, ihtilal esprilerine yol açtı. Araç sayısının güvenlik amaçlı olarak planlandığı, şüpheli sayısının fazlalığı ve teçhizatlı askerlerin bulunması sebebiyle araç sayısının yeteri kadar olduğu kaydedildi.