Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın tarımsal yayım ve danışmanlık sınavının 29 Nisan 2012 tarihinde yapılacağı bildirildi.

Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı, bakanlık tarafından gerçekleştirilecek olan tarımsal yayım ve danışmanlık sınavının ilkinin 29 Nisan 2012 tarihinde yapılacağını kaydetti. Ankara'da Uluslar arası Tarımsal Eğitim merkezi tarafından belirlenen yerlerde düzenlenecek sınavın saat:10.00'da başlayacağını belirten Çataklı, 2012 yılında yapılacak ikinci sınav tarihi daha sonra belirlenecek. Sınav 120 dakika sürecek, 100 sorudan oluşan çoktan seçmeli test usulüne göre yapılacaktır. Söz konusu sınav 100 puan üzerinden değerlendirilecek, 70 puan alanlar sınavı geçebilecek dedi.
Çataklı sınava katılmak isteyenlerden başvuru esnasında istenecek belgeleri ise şöyle sıraladı:
Sınava müracaat için Başkanlığımızca hazırlanan matbu kişi bilgi formu. Nüfus cüzdan sureti, Öğrenim durumunu gösteren belge. Tarımla ilgili Lisans mezunları için lisans diploması esas alınacaktır. Öğrenin durumunu gösterir belgede sadece program ismi yazıyorsa bu kişilerden ayrıca transkript istenecektir. Dört adet vesikalık fotoğraf. Uzman tarım yayımcısı ve uzman tarım danışmanı sertifikası almak için başvuranların en az üç yıl süreyle kamuda, sivil toplum örgütlerinde veya özel sektörde tarımsal yayım veya danışmanlık hizmetlerinde çalıştıklarını gösterir belge, Mezun olduğu bölüm dışında, çalıştığı alanda sertifika almak isteyen kişilerin bu alanda en az 5 yıl çalıştığını gösterir il/ilçe müdürlüğünce onaylı belge, Başvuru evraklarının asılları görülmek sureti ile Bakanlık merkez ve taşra birimleri tarafından onaylanabilir.
14 Mart 2012 tarihi mesai bitimine kadar başvuruların yapılması gerektiğini belirten Çataklı, Sınava girecek adaylar belirtilen belgeler ile birlikte 14 Mart 2012 tarihi mesai bitimine kadar Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı Uygulama Esaslarının 7 nci maddesi hükümleri doğrultusunda İl Müdürlüklerine, Kamu Merkez Birimlerinde görevli kişiler birimleri aracılığıyla UTEM`e başvurmaları gerekmektedir. Sınava girecek kişilerin listesi sınavdan 15 gün önce Başkanlığımız web sitesinde yayımlanacaktır. Sınav Giriş Belgeleri ise UTEM web sitesinden alınacak olup, sınava giriş ücretleri ile sınava girilecek giriş yerleri UTEM tarafından belirlenerek web sitesinde yayımlanacaktır diye konuştu.
Çataklı, detaylı bilgilerin Gıda tarım ve Hayvancılık bakanlığından yada il ve ilçe müdürlüklerinden alınabileceğini ifade etti.