Hema işçilerinin toplu sözleşmesi için ilk adım atıldı. Hema Amasra çalışanlarına ücret artışı sağlandı. Kandilli'den sonra Amasra maden işçileri de artık sendikalı.
Hattat Holdinge bağlı Hema Dış Ticaret A.Ş. ile Genel Maden İşçileri Sendikası (GMIS) arasında bir protokol imzalanarak, Hema Dış Ticaret A.Ş. Amasra Bölge müdürlüğüne bağlı olarak çalışan işçilerin ücretlerinde ortalama %10 artış yapıldı. Artışlardan kaynaklanan farkların en kısa zamanda ödeneceği açıklandı.
İstanbul'da Hattat Holding Genel Merkezinde yapılan görüşmeye GMIS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Genel Merkez yöneticileri ile birlikte Hattat Grubu başkan yardımcıları Halil Beyenal ile Şerafettin Yılmaz ve şirket üst düzey yöneticileri katıldı.
Protokolün, toplu iş sözleşmesi imzalanıncaya kadar, çalışanların mağdur olmaması için ücretlerde artış sağlamak amacı ile yapıldığını, bakanlıktan yetki belgesinin alınmasından sonra resmi olarak toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başlayacaklarını belirten GMIS Genel Başkanı Eyüp Alabaş imza sonrasında şunları söyledi:
Hema Dış Ticaret A.Ş.'nin Kandilli işyerinde çalışan yaklaşık 800 arkadaşımızdan sonra Mayıs ayı başında da Amasra işyerinde çalışan yaklaşık 400, toplam da 1200 arkadaşımızı sendikamıza üye kaydettik. Onlar da artık Genel Maden İş'in yani bizim ailemizin bireyleridir. Şimdi hem arkadaşlarımız hem sendikamız daha da güçlendi. İnanıyoruz ki bu gelişme işverenimize de kalite, verim, üretim artışı olarak yansıyacaktır. Enerji kaynakları için savaşılan bir dönemde, dünyada önemi artan kömürün, Amasra'daki büyük rezervin ülke ekonomisine kazandırılması ve bu kaynağın değerlendirilmesi, ülkemize, milletimize ve bölge insanına güç katacaktır.
Hattat Holding yönetim kurulu başkan yardımcısı Halil Beyenal, protokol imzalandıktan sonra hayırlı olsun temennisinde bulunarak Biz işçi arkadaşlarımızın örgütlü olmasının şirketimize avantaj sağladığını diğer işyerlerimizden biliyoruz. İyi bir ekip çalışması yapacağımıza inanıyoruz. Kandilli'de özellikle Amasra'da daha yapacak çok işimiz var. Ülkemizin kendi doğal kaynaklarını kullanması, herkese güç katacaktır dedi. Kendilerinin yer altı zenginliklerini yer üstüne çıkarmak, enerji üretiminde ham madde olarak kullanmak, enerjide dışa bağımlılığı bir nebze azaltmak azaltırken, bunun yanında binlerce kişilik istihdam oluşturmak amacında olduklarını söyleyen Beyenal, Tekrar hayırlı olmasını diliyorum dedi.
Toplantıya Genel Maden İşçileri Sendikası adına Genel Başkan Eyüp Alabaş, Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Mali Sekreter Muharrem Sarıçam, Genel Eğitim ve Teşkilat Sekreteri Osman Tutkun, Teknik Müdür Nizamettin Tiryaki, Genel Başkan Danışmanı Turhan Oral katıldılar.
Hattat Holding'e bağlı şirketlerden Hema Dış Ticaret A.Ş. adına Hattat Holding yönetim kurulu başkan yardımcısı Halil Beyenal, Enerji Grubu Başkan Yardımcısı Şerafettin Yılmaz, Genel Müdür Yardımcısı S. Selim Şenkal, Av. Nejdet Gürsel toplantıda hazır bulundular.