Kdz. Ereğli’de Erdemir’in eski plajı Kdz. Ereğli Belediyesi'nde.

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Erdemir'in eski plaj tesislerinin Ereğli Belediyesi'ne devir edildiğini ve 13 Haziran Cumartesi gününden itibaren Ereğli halkının hizmetine açılacağını müjdeledi.

Kaymakam, ilçe başkanları ve il başkanlarına teşekkür eden Posbıyık, "Herkes elimizden tuttu" ifadelerine yer verdi.

Bölgenin 3 bölüme ayrıldığını anlatan Posbıyık, yeni hizmete girecek tesise girişin ücretsiz olduğunu, yeme içme getirilemeyeceğini, şezlong ve elbise dolaplarının ücretli olacağına değinerek şu açıklamayı yaptı:

SEVGİ, BARIŞ, DOSTLUK OLDU...

"Belediye plajının adı Sevgi Plajı, buranın adı Barış Plajı, Mesire Alanı da Dostluk Mesire Alanları oldu. Serüvenleri biliyorsunuz. Bize yardımcı oldular Kaymakamımız, İlçe Başkanları, İl Başkanları, herkes elimizden tuttu. Burası inanılmaz zaiyat görmüştü, inanılmaz durumdaydı. Camlar taşlarla kırılmıştı. Korumasız bir alandı. Havuzun olduğu bölümü yetiştiremeyeceğimiz için kapattık.

"EKİPLERİMİZ UMMALI BİR ÇALIŞMA YAPTI"

Ekiplerimiz ummalı bir çalışma yaptılar. Bu noktaya getirdikleri için son derece mutluyum. Tüm personel arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Pandemi döneminde çok büyük sıkıntıya giren evde hapis kalan vatandaşlarımızın büyük bir bunalımda olduğunu biliyorduk. Onların plajlardan ve mesire alanlarından yararlanabilmesi için özveriyle çalıştık. İlaçlandı, temizlendi, çiçekler dikildi. Boyamalar, kırık olan yerler yapıldı. Fırınlar vardı, orayı yanar hale getirdik. Burada müthiş bir çalışma neticesinde açılış haline getirdik.

HALK PLAJI VE MESİRE ALANI AYRI YENİ BÖLÜMDE AYRI UYGULAMA

Halk plajına vatandaş ücretsiz girecek. Mesire alanlarımız ve plajlarımıza girişlerimiz ücretsiz. Sevgi Plajı'na halkımız ücretsiz girecek, güneşlikten, şezlongdan para vermeyecek. Alışkanlık haline gelmişti, yiyecek içecek getirebilecekler. Mesire alanında da ücretsiz giriş, evlerinden yiyecek içeceklerini getirebilecekler. Ancak içinde bulunduğumuz bu Barış Plajı'na yine giriş ücretsiz. Şezlonglar ve elbise dolapları ücret ödeyecek. Buraya kesinlikle yiyecek ve içecek maddesi sokmak yasak.

"HİZMETİ BELEDİYE OLARAK BİZ YAPACAĞIZ"

Hizmeti belediye olarak biz vereceğiz. Çay, tost, pide gibi her türlü şey olacak. Çok titiz bir çalışma ile şezlong konulacak yerlerin çizgileri çizildi, sosyal mesafeye uygun hale geldi. Maskesiz kimseyi almayacağız. Kapıdan girerken el değmesiz el ve ayaklarını dezenfekte edebilecekler.

BÖLGENİN EN GÜZEL PLAJI

Batı Karadeniz'in en güzel plajı burada. Böyle bir kumsal hiç bir yerde yok. 2 Kilometrelik kısım plajımız. Proje hazırlanıyor şimdi otopark yapım için. Müthiş güzel bir yer yok. Hem yeşil hem deniz. Burası Cumartesi günü saat 11.00'den itibaren halkımızın hizmetine açılacaktır"