Turkcell'in Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'yle (ÇYDD) birlikte yürüttüğü Kardelenler Projesi dahilinde, aralarında 13 Zonguldaklı Kardelen'in de burs aldığı 470 kız öğrenci, üniversite sınavında başarılı oldu.
Kurumsal sosyal sorumluluk anlayışı gereği eğitimde fırsat eşitliğini desteklemeyi ilke edinen Turkcell, toplumsal ve maddi gerekçelerle eğitim hakkından mahrum kalabilen kız çocuklarının meslek sahibi çağdaş bireyler olma yolundaki mücadelesine destek vermeye devam ediyor. Türkiye'nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell'in, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ile birlikte 11 yıldır sürdürdüğü Kardelenler Projesi, bu yıl aralarında 13 Zonguldaklı Kardelen'in olduğu 470 kız öğrencinin daha hayâllerini gerçeğe dönüştürdü.
KARDELENLER EN ÇOK ÖĞRETMEN OLMAK İSTİYOR
Bu yıl ÖSYS'ye giren Kardelen kızların 43'ü mühendislik, 18'i tıp, 27'si hukuk, 26'sı hemşirelik, olmak üzere birçok farklı alanda eğitim görmeye hak kazanırken toplam 100 Kardelen ise meslek olarak öğretmenliği seçti.
Turkcell ve ÇYDD iş birliğiyle yürütülen proje sayesinde okuma olanağı bularak üniversite sınavına giren genç Kardelenlerin sınav sonuçlarından gurur duyduklarını söyleyen Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, Bu projeyi 11 yıldır büyük bir inanç ve emekle, büyüterek devam ettiriyoruz. Kızlarımızın okuyup başarılı olduğunu görmek Turkcell ailesi olarak göğsümüzü kabartıyor. İnanıyorum ki, üniversiteden mezun olan öğrencilerimiz geleceğin başarılı iş kadınları olarak hem ailelerinin hem de ülkemizin gurur kaynağı olacakdedi.
ÇYDD Genel Müdürü Aysel Çelikel ise, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak Turkcell ile birlikte yürüttüğümüz Kardelenler Projesi, yalnız bizlerin değil Türkiye'mizin yüz akı olan, her türlü ödüle layık, fevkalade başarılı bir sosyal sorumluluk projesi olma onurunu taşıyor. ÇYDD'nin eğitimli toplum yaratma amacı, eğitimli, meslek sahibi kızlarımızın yetişmesiyle gerçekleşmekte. Bundan büyük mutluluk duyuyoruz dedi
Turkcell ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, ailelerinin ekonomik yetersizliği nedeniyle öğrenimlerine devam edemeyen kız çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği sağlanmasını, meslek sahibi, ufku açık bireyler haline gelmeleri amacıyla 11 yıldır Kardelenler projesini yürütüyor. 2000 yılından bu yana yaklaşık 27 bin 500 kız öğrenciye burs verildi.
13 bin 40 öğrenci liseden mezun oldu, 3 bin 948 öğrenci üniversiteyi kazandı ve bin 250 öğrenci de üniversiteden mezun oldu.