Ak Parti, 13. Yıldönümü dolayısıyla Ak Parti Genel Merkezi'nde resepsiyon gerçekleştirildi. Resepsiyona AK Parti Zonguldak Milletvekilleri de katıldı. 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan resepsiyonda, 13. Yıldönümlerini kutlamanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

 

14 Ağustos 2001 yılında kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) 13. Yıldönümü dolayısıyla AK Parti Genel Merkezi'nde resepsiyon gerçekleştirildi. Resepsiyona, 10 Ağustos tarihinde yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk turda Cumhurbaşkanı seçilen ve 28 Ağustos'ta görev süresi sona erecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den görevi devralacak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere partinin kurmayları, TBMM eski Başkanı, Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Prof.Dr.Ercan Candan ve Özcan Ulupınar ile milletvekilleri ve davetli misafirler katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 13. kuruluş yıldönümü dolayısıyla verdiği resepsiyonda yaptığı konuşmada; 2001 yılından bu yana AK Parti'nin yaşadığı süreçleri ve AK Parti'nin 2023 hedeflerini anlattı.

 

ERDOĞAN: “HEYECANLA KUTLUYORUZ”

12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, resepsiyonda bir konuşma yaptı ardından da basının sorularını yanıtladı. Erdoğan; “10 Ağustos'ta yaptığımız cumhurbaşkanlığı seçimi '2015 seçimleri için bir işaret fişeğidir ' demiştim ve milletimizin teveccühüyle, rabbimin lütfuyla bunu gördük, bunu yaşadık. Bu bize ayrı bir mutluluk verdi. Bir taraftan partimizin 13 yaşında olmasını büyük bir heyecanla kutlarken, bir diğer taraftan da bundan sonraki sürecin heyecanıyla inşallah 27 Ağustos'ta olağanüstü kongrenin hazırlığı içerisinde olacağız. Bununla ilgili olarak MKYK üyesi arkadaşlarım kanaatlerini ifade ettiler. Aynı şekilde Genişletilmiş İl Baışkanları toplantısında da yine kardeşlerim kanaatlerini yazılı olarak ifade ettiler. Bu resepsiyonu müteakiben milletvekili arkadaşlarımızla bir toplantı yapacağız. Genel Merkez Kadın Kolları ve Gençlik Kolları ile toplanacağız ve aynı şekilde kanaatleri alacağız” diye konuştu.

 

“MİLLETLE AYNI KIBLEDEYİZ”

Erdoğan, 13 yaşında olan AK Parti'nin kurulduğundan bu yana bazı çevrelerin her zaman için "parçalandı, parçalanıyor, gitti, gidecek, dayanamaz" ifadelerini kullandığını belirterek, “Bunların tabi niyetleri, arzuları hiçbir zaman tahakkuk etmedi. Çünkü bunlar milletle aynı istikamete, kıbleye bakmıyorlar ama biz milletle aynı istikametteyiz, aynı kıbledeyiz. Onun için hamdolsun milletin partisi, milletin iradesiyle hareket ettiği sürece inanıyorum ki yalnız kalmayacaktır. Yeter ki birbirimize çelme takmayalım; dışarıdan, içeriden birçok bu işte girişimde olanlar olabilir, bunlara prim vermeyelim. Bunlara prim vermediğimiz sürece bu hareket geleceğe çok daha güçlü şekilde gidecektir” dedi.

 

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, resepsiyonun ardından yaptığı açıklamada; “Genel Başkanımız ile 2001 yılında çıkmış olduğumuz bu AK yolculuğun 13. yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlk kurulduğu andan bu yana heyecanla Türkiye’nin dünya siyasetinde söz sahibi olan ülkeler arasına girebilmesi ve halkımızın refah düzeyinin artması için uğraşıyoruz. Genel Başkanımızın önderliğinde yapmış olduğumuz başarılı çalışmalarımız ile Türkiye’nin her bir köşesine hizmet götürebilme aşkı ile çalışmaktayız. Bugün AK Parti ile 13. yılımızın kutlamanın coşkusunu ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçilmesinin haklı gururunu yaşıyoruz. Nice AK yıllara…” dedi. (Haber Merkezi)