Kdz.Ereğli İlçe Müftüsü Mustafa Erkan, halkın yoğun ilgi ve takdirini gören Kur'an kurslarına yenilerini eklediklerini, geçtiğimiz yıl eğitim öğretime başlanan 14 yeni Kur'an kursuyla 31'e ulaşan kurs sayısını tadilat ve inşaatları tamamlanan 13 yeni Kur'an kursuyla 44'e yükseldiğini belirterek, Tüm kurslarımızda öğrenci kayıtlarına başlanmış ve 1 Ekim 2012 Pazartesi tarihi itibariyle yeni eğitim öğretime başlanacaktır dedi.
Konu ile ilgili İlçe Müftüsü Erkan yaptığı açıklamada şunları söyledi: Ülkemizde yaygın İslâm din eğitimi faaliyetlerini yürütmekle yükümlü kamu kurumu, Diyanet İşleri Başkanlığı'dır. Başkanlık bu görevini değişik kurum ve faaliyetlerle yerine getirmeğe çalışmaktadır. Bu konuda Kur'an Kursları öne çıkmakta, çok önemli bir yer işgal etmektedir.
Kur'an Kursu, her şeyden önce, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın planlı, programlı biçimde ve belli bir pedagojik formasyona sahip öğreticiler vasıtasıyla İslam din eğitimi faaliyetlerini yürüttüğü biricik yaygın eğitim kurumudur.
Ülkemizde her Müslüman bireyin, okullardaki zorunlu din eğitimine ilaveten gönüllü olarak din eğitimi almak, inandığı İslâm dinini öğrenmek istedi¤inde başvuracağı yegâne  yaygın din eğitimi kurumudur. Kur'an Kursu, bu niteliğiyle ülkemizde önem arz etmekte, dikkat çekmektedir. Kdz. Ereğli Müftülüğü olarak var olan Kur'an Kurslarımızı tadilattan geçirerek halkımızı kaliteli, ferah ve eğitim-öğretim materyalleri tam bir sınıf ortamı hazırladık. 2011-2012 eğitim öğretim döneminde 830 vatandaşımızın Kurslara devam etmiş, bu yıl bu sayıyı yeni açılan Kur'an Kurslarıyla 1200'e çıkarmayı hedeflemekteyiz. Yeni açılan Kurslarımız; Hz. Fatma Kur'an Kursu, Uzunmehmet Kur'an Kursu, İskenderpaşa Kur'an Kursu, Toki Konutları Kur'an Kursu, Hatip Kur'an Kursu, Hz. Ayşe Kur'an Kursu, Kavaklık Kur'an Kursu, Elmatepe Mh. Hz. Âmine Kur'an Kursu, Gülüç Hz. Hatice Kur'an Kursu, Belen Mh. Merkez Kur'an Kursu, Ören Mh. Fatih Kur'an Kursu, Yunuslu Köyü Kur'an Kursu ve Çayırlı Köyü Kur'an kursu.