Karadeniz Ereğli Beşir Derneği'nce başlatılan Ereğli Semerkand Vakfı Başkanlığı, Ereğli Belediyesi ve ilçe halkının destek verdiği kampanya doğrultusunda toplanan 130 ton kömürün bulunduğu 5 tır Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere Hatay'a yola çıktı.

 

"BU DUYGULARI YİNE AÇIĞA VURDU"

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Devrim Bulvarında düzenlenen programda yaptığı konuşmasında, kampanyaya destek veren herkese teşekkür ederek, "Tüm insanlığa yardım etmeyi tüm insanlığa yardımcı olmayı bir düstur edinen milletimiz bugün de yine bu duygularını açığa vurmuş ve hayırseverliğini destek oluşunu bir kez daha göstermiştir" dedi.

 

"2 MİLYONUN ÜZERİNDE SIĞINMACI VAR"

Toplanan 130 ton kömürün tırlar aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını anlatan Madenoğlu şunları söyledi: "Bugün ülkemizde 2 milyonun üzerinde Suriye'den gelme sığınmacı insanlar vardır. Bu insanlara devletimiz sonuna kadar kapılarını açmış, imkanlar bahşetmiş ve onların adeta kendi vatanlarında olduğu gibi rahat yaşamamalarını temin etmek için bir sürü gayretler göstermektedir. Bu gayretlerin ülkemizin güzel bir yöresi olan ilçemizde de çevre yörelerde de ortaya konulması son derece mutluluk vericidir"

 

"YALNIZ DEĞİLLER"

Bayırbucak Türkmenlerinin büyük bir sıkıntı içerisinde olduğuna vurgu yapan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da konuşmasında, "Savaştan kaçan Türkmen kardeşlerimiz için sınırlarımız açılmış ve misafir edilmektedirler. Türkmen kardeşlerimiz için kış ayında hem ısınmaları hem de yalnız olmadıklarını hissettirmek için 5 tır dolusu kendilerine kömür gönderiyoruz" dedi.

 

SAVAŞSIZ BİR ORTAM TEMENNİSİ

Savaş ortamının bulunduğu yerlerde insanlık dramı yaşandığını ve bu dramın biran önce bitmesi temennisinde bulunan Başkan Uysal, "İnşallah biran önce biter kendileri de savaşsız bir ortamda aile ortamında huzur içerisinde yaşamaya devam ederler. Bayırbucak Türkmenleri yalnız değiller" ifadelerine yer verdi.

 Konuşmaların ardından yardım tırları dualar eşliğinde bölgeye uğurlandı.

 

 (Haber: Mustafa Kemal Bektaş)