Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, sahtecilik, kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğratmak ve nitelikli dolandırıcılık suçlamaları ile Adliye’ye sevk edilen 11 zanlı’dan 1’i polis 8 kişi tutuklandı.

 

Kdz.Ereğli Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele Büro Amirliği tarafından yapılan operasyonda, birçok bankadan sahte kimlikle kredi çekme girişiminde bulundukları iddiasıyla adliyeye çıkarılan 11 kişiden 1’i polis 8 kişi tutuklanarak Beycuma cezaevine gönderildi.
Edinilen bilgiye göre, Zonguldak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Müdürlüğü’nün, Kdz. Ereğli Emniyet Müdürlüğü KOM Grup Amirliği ekiplerinin Ankara, İstanbul, Mardin ve Yalova’da yaptığı eş zamanlı operasyon sonucu yakalanan polis olduğu öğrenilen İ.Ö. ile birlikte S.D, S.S., Y.T., M.T., S.C., A.S., B.D., E.Ç., E.D. ile E.K. Adliyeye çıkarıldı.

BEYCUMA’YA GÖNDERİLDİ

 

Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, sahtecilik, kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğratmak ve nitelikli dolandırıcılık suçları iddiasıyla adliyeye çıkarılan şahıslardan A.S., E.Ç. ve E.D., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, diğer 8 kişi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, Yalova’da polis olarak görev yaptığı öğrenilen İ.Ö. ile SS, Y.T., M.T., S.C., B.D. ve E.K’yi tutukladı. Ereğli Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şahıslar, Beycuma Cezaev’ne gönderildi. Tutuklanan şahısların, ülke genelindeki birçok banka şubelerinden sahte evrak kullanarak 43 adet kredi kullanma girişiminde bulundukları, yaklaşık 500 ila 1 milyon lira arasında para aldıkları iddia edildi.