Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Doktoru Mehmet Günaydın, 2010 yılı içerisinde yapılan 500 kampanya ve bağışla 14 bin 250 ünite kan toplandığını belirtti.
2011 yılında hedeflerinin 15 bin ünite kan olduğunu belirten Kızılay Kan Merkezi Doktoru Mehmet Günaydın, toplanan kanlar ile Zonguldak ve Bartın’daki hastanelerin ihtiyaçlarını karşılandığını dile getirdi. Günaydın, açıklamasında şöyle dedi:
“Önümüzdeki yıl bu yüzde 100'de yüz olacak. Bölgede en fazla A rh negatif grubunda talep oluyor. Maalesef vatandaşlarımızın biraz duyarsız olmasından dolayı bu grubun temin edilmesinde sıkıntı yaşıyoruz.
Bizim kan toplama araçlarımız hemen hemen her gün ilçe ve köylerde özellikle pazar kurulduğu günlerde organizasyon düzenliyor. Bağışta bulunanların büyük çoğunluğu ilköğretim okulu mezunu olduğunu söylüyor. Eğitim düzeyi yükseldikçe, bağışın da artması lazım ama burada aksini yaşıyoruz.”
Toplanan kanlardan en fazla Hepatit B görüldüğünü dile getiren Günaydın, vatandaşları sağlık taramaları için sağlık kuruluşlarına gitmeleri yönünde uyardı.