Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kdz. Ereğli limanını doldurarak cami yapmak için re’sen harekete geçti. Bakanlık, Ereğli’deki bir işi Zonguldak il merkezinde askıya çıkardı.

Uzun bir süredir Kdz. Ereğli gündeminde tartışılan ve ilçe tarihinde ilk kez iktidar ve muhalefet milletvekillerinin Vali Mustafa Tutulmaz’ın daveti üzerine Belediye binasında biraraya gelerek tartıştıkları “sahile cami” konusundaki son gelişme, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Kdz. Ereğli Belediye Meclisinin “hayır” kararına rağmen re’sen harekete geçmesi oldu.

Bakanlık amfi tiyatronun bulunduğu alanda cami yapmak için zemin etüdü başlatırken, bu alanın Kdz. Ereğli Belediyesine tahsisli olması nedeniyle bu kez denize dolgu yapmak için çalışma başlattı. Elif Otel ile Piramit Cafe arasındaki alan denize doğru yaklaşık 70 metre doldurularak 38 bin metre kareye yakın alan elde edilecek. Bu alanın 3 bin 200 metre karesine cami, 22 bin 551 metre karesine park, 7 bin 346 metre karesine yol inşa edilecek. Lal Kafe ve çevresindeki alanın karşısındaki denize doldu yapılacak alana da 30 metre yüksekliğinde cami inşa edilecek.

Bu konuda 16 Mayıs 2022 tarihinde Zonguldak il Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği il Müdürlüğünde, “ZONGULDAK İLİ, EREĞLİ İLÇESİ, PARK VE İBADET ALANI AMAÇLI” 1/5.000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği askı ilanı” 14 Haziran 2022’ye kadar askıda kalacak.