Kdz.Ereğli İlçe Müftüsü Mustafa Erkan, ilçede mevcut 15 Kur'an Kursuna ilaveten 14 yeni Kur'an Kursu açtıklarını bu kurslarda bayan vatandaşlarına yönelik eğitimlere başlandığını söyledi.

Kdz. Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan, yaptığı açıklamada ilçede mevcut bulunan 15 Kur'an Kurslarına ilaveten bu yıl 14 yeni kurs açtıklarını toplam 29 kurs'ta bayan vatandaşlara yönelik eğitimlere başladıklarını söyledi. Geçen yıl kurslardan 600 vatandaşın faydalandığını bu yıl ise binin üzerinde vatandaşın bu kurslardan faydalanmasını beklediklerini belirten Erkan, Kdz. Ereğli İlçe Müftülüğü olarak geçen yıl mevcut olan Kur'an kurslarımıza 14 yeni Kur'an kursumuzu ilave etmek suretiyle 29 kursumuzda bayan vatandaşlarımıza yönelik olarak faaliyetlerimize devam edeceğiz. Geçen yıl bu kurslarımızda 600 vatandaşımıza bu kurslarda eğitim vermiştik. Ümit ediyorum ki bu yıl bin'in üzerinde vatandaşımız bu kurslardan faydalanacaklar. Bu kurslarımızda vatandaşlarımızın Kur'an-ı Kerim'i öğrenmelerinin yanı sıra dini bilgileri öğrenmeleri için, morallerinin üst düzeyde tutulabilmesi için, onlara moral desteği vermek için hocalarımız fedakar bir şekilde çalışmalarına devam ediyorlar. İnşallah bu kurslarımızdan çok iyi neticeler alacağımızı umuyorum dedi.

Bütün din öğreticilerini kursların öncesinde hizmet için eğitim seminerine aldıklarını belirten Erkan, 1 Ekim 2011 tarihinden önce yani kurslarımız başlamadan önce bütün öğreticilerimizi hizmet içi eğitim seminerine aldık. Bir ay süreyle bütün öğreticilerimizi yeni gelişmelerden haberdar etmek ve vatandaşlarımıza daha bilinçli bir şekilde daha yararlı bir faaliyeti sürdürebilmeleri için bu seminerimize ilçemizdeki eğitim ve öğretim görevlilerinden, ilçemiz dışındaki hocalarımızdan yararlanmak suretiyle gerçekleştirdik. İnşallah bütün bayan vatandaşlarımız bu kurslardan faydalanacaklardır. Kur'an Kerim öğrenmeyi geciktirmeyiniz ve ertelemeyiniz diyoruz. Bu kurslarımıza iştirak eden vatandaşlarımız da bu kursların manevi bereketinden kısa bir süre istifade ettiklerini görecekler ve kurslarımızda hem Kur'anı Kerim'i ve dini bilgileri öğreneceklerdir diye konuştu.