TTK’da Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine devam edilirken MTA’da Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine başlandı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) çalışan Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) üyesi işçileri ilgilendiren ve 1 Ocak 2011 ile 31 Aralık 2012 tarihleri arasını kapsayacak 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerine Ankara’da devam edildi. Görüşmeye Kamu-İş’ten Turgay Meriç ve Niyazi Yazıcı, TTK Başmüfettişi Kaya Arslan ve TİS Komisyonu üyeleri, GMİS’ten Genel Başkan Yardımcısı İsmet Demirhan, Genel Sekreter Taci Alkaya ile Şube Başkanları ve TİS Komisyonu üyeleri katıldı. GMİS’in Genel Merkez Yöneticileri ile Şube Başkanlarının bir bölümü maden şehidi Deniz Akdeniz’in cenaze törenine katıldıkları için TİS görüşmesinde bulunamadılar. Kamu-İş ile GMİS arasında sürdürülen görüşmelerin 22 Mart 2011 tarihinde Ankara’da Kamu-İş binasında gerçekleştirilen üçüncü oturumunda görüşülen 29 maddenin 14’ü üzerinde anlaşma sağlanırken 15 madde tekrar görüşülmek üzere ertelendi. 3 oturum sonunda kabul edilen toplu iş sözleşmesi maddesi toplam 37 oldu. 1’i geçici toplam 82 maddeden oluşan TTK 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin dördüncü oturumu 15 Nisan 2011 tarihinde Ankara’da yapılacak.

MTA 14. DÖNEM
GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI
Maden Tetkik Arama Kurumu’nda (MTA) çalışan Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) üyesi işçileri ilgilendiren ve 1 Ocak 2011 ile 31 Aralık 2012 tarihleri arasını kapsayacak 14. Dönem Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerine Ankara’da başlandı. MTA Toplu İş Sözleşmesi’nin ilk oturumuna Kamu-İş Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Kahraman ile Kamu-İş Yetkilileri, MTA Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanı Reşat Alan ve Personel Şube Müdürü Hasan Yalçınkaya, GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsmet Demirhan ve Genel Sekreter Taci Alkaya, GMİS MTA Şube Başkan ve yöneticileri ile TİS Komisyonu üyeleri katıldı.
 GMİS’in Genel Merkez Yöneticileri ile Şube Başkanlarının bir bölümü maden şehidi Deniz Akdeniz’in cenaze törenine katıldıkları için TİS görüşmesinde bulunamadılar. İlk oturum nedeniyle Kamu-İş Genel Sekreter Yardımcısı Kahraman, MTA Personel Daire Başkanı Alan ile GMİS Genel Sekreteri Alkaya birer konuşma yaparak MTA 14. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin hayırlı olması dileğinde bulundular. Kamu-İş ile GMİS arasında başlanan görüşmelerin 22 Mart 2011 tarihinde Ankara’da Kamu-İş binasında gerçekleştirilen ilk oturumunda görüşülen 5 maddenin 3’ü üzerinde anlaşma sağlandı.
Toplam 78 maddeden oluşan MTA 14. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin ikinci oturumu 15 Nisan 2011 tarihinde Ankara’da yapılacak.