Kdz.Ereğli’de eğitim anlamında önemli adımlar atıldığını belirten Kaymakam İbrahim Çay, “2014 yılı içerisinde ilçemizde 14 okulumuzun inşası tamamlandı, faaliyete geçti. 26 okulumuzun onarımı gerçekleştirildi, bu sene için de 12 okulumuzun yatırım kapsamına alması sağlandı” dedi.

 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Mart 2014 tarihinde çıkarılan yasa gereği 4 yıllık görev süresi dolan okul müdürlerinin yerine Kdz.Ereğli ilçe genelinde atanan yeni okul müdürleri Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay’ı ziyaret etti. Kdz.Ereğli Kaymakamlık Toplantı Salonunda, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz’ın da yer aldığı ziyarette konuşan Kaymakam İbrahim Çay, Ereğli’de eğitim yatırımları alanında da önemli adımlar atıldığını söyledi. Devlet vatandaş işbirliğinin ilçe genelinde de önemli eserler kazandırdığını belirten Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay  şu ifadelere yer verdi:

 

“HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

“Yeni görevinizde başarılar diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun, Allah utandırmasın. Sizden önceki görev alan arkadaşlara da hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu bir görev değişimidir. Bu makamlar gelip geçicidir. Önemli olan bulunduğunuz makamda imkânlarınız ölçüsünde bir şeyler yapmaktır.

 

“DAHA İYİSİNİ YAPACAKSINIZ”

Benim Ereğli’de 5. görev yılım. Milli Eğitimle ilgili başta milli eğitim müdürümüz, okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz, okul aile birlikleri ve veliler güzel bir çalışma ortamı yarattılar. Ben inanıyorum ki sizler bunu daha ileriye götürerek daha iyisini yapacaksınız.

Her zaman söylüyoruz. Önemli olan birlik ve beraberlik içerisinde olmaktır. Okullarımızda okul aile birliklerimiz, öğretmen arkadaşlarımız, yöneticilerimiz velilerle birlikte yekvücut olduğunuz takdirde yapılmayacak bir şey yoktur. Biz her zaman sizin destekçiniziz.”

 

14 OKUL TAMAMLANDI

Ereğli’de eğitim alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Çay konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu yıl okullarımızda merkezden başlayarak doğal gaz dönüşümünü yaptık ve iki okulumuz hariç bunu tamamladık. Çünkü fiziki mekânlar hem hizmet alan hem de veren için önemlidir. Bu olanaklar sağlandıktan sonra görev size düşer. 2014 yılı içerisinde ilçemizde 14 okulumuzun inşası tamamlandı, faaliyete geçtiler, 26 okulumuzun onarımı gerçekleştirildi. Bu sene için de 12 okulumuzun yatırım kapsamına alması sağlandı. Şu aşamada da İmam hatip Okulumuzun ihalesi tamamlanma aşamasındadır. Zirai Donatım Kurumu’nun bulunduğu binada ise Mesleki Eğitim Merkezi hizmete girecektir. Tüm hazırlıkları yapıldı. Geçen yıl arsa sorunundan dolayı bu okul bu yıla kalmıştı.

 

FEN LİSESİ TAMAMLANIYOR

Bu hizmetlerde Sayın valimizin, milletvekilimizin ve en çok da tabi milli eğitim camiası çalışanlarının payı büyüktür. Ayrıca hayırsever vatandaşlarımızın katkıları da sürmekte ve bu çerçevede başlayan Fen Lisesi inşaatı tamamlanma aşamasına gelmiştir. İnşallah Fen Lisesi ikinci öğretim yılına yeni binasında başlayacak. Ondan sonraki aşama oradaki yurdun, spor salonunun ve lojmanların yapılmasıdır. Bu yatırımların yan ısıra hayırsever bir vatandaşımız tarafından spor lisesi yapılacaktır. Yine bir hayırsever vatandaşımızın katkılarıyla Turizm Meslek Lisesi yapılacaktır.

 

HALA ÇİFT EĞİTİM SÜREN OKULLAR VAR

Denizcilik Meslek Lisesi’nin ise yerini değiştireceğiz. Eski Demiryolları arazisini bilindiği üzere Eğitim Vadisi olarak adlandırdık ve tüm liselerimizi orada toplayarak yaklaşık 5 bin öğrencimizin eğitim almasını sağlayacağız.  Şu anda okullarımızdaki en büyük sıkıntı hala çift eğitimin sürmesidir. Amacımız 2017 yılında bu desteklerle birlikte 25 kişilik sınıf mevcutlarıyla tekli eğitime geçmektir.”

 

KAYMAKAMA DESTEK TEŞEKKÜRÜ

Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz ve yeni atanan okul müdürlerinin hazır bulunduğu ziyarette müdürler adına Kaymakam Çay’a çiçek sunuldu, desteklerinden ve katkılarından ötürü teşekkür edildi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)