Alaplı Gümeli Beldesi Bölüklü yaylasında 2. kutlanan Gümeli yayla ve acı bal festivali renkli görüntülere sahne oldu.
 Gümeli Belde Belediyesi, Gümeli Arıcılar Derneği ve Gümeli Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından Acı Bal ve Yayla Şenliği düzenlendi.
Şehit ve gaziler için yapılan bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan şenliklerde konuşan Zonguldak Vali Yardımcısı Fetih Özdemir, Gümeli yaylalarıyla, insanlarıyla ve doğasıyla harika bir belde, Bölüklü yaylasında bu güzel günde bu organizasyonu düzenleyen herkese sonsuz teşekkür ediyorum” dedi
Alaplı ve Gümeli Arıcılar Derneği Başkanı Hüseyin Tosun, ise konuşmasında, İnsanlarımıza doğayı ve Gümeli yaylalarını ve balını tanıtmak için bu yıl festivalin ikincisini düzenliyoruz. Festivalimiz ilkinden daha kalabalık bundan sonraki yıllarda bu kalabalık artarak devam edecek. Şu an Alaplı’da organik tarım ile ilgi çalışmalarımız var.
Şua an organik tarım ile ilgilenen 1100 çiftçimiz var. Bundan sonraki süreçte organik bal üretimi yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından semah gösterileri ve halk oyunları sunuldu. Birçok vatandaş ağaç diplerinde piknik yaparak festivalin tadını çıkardı. Festivale katılan Zonguldak Vali Yardımcısı Fetih Özdemir, Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu ve davetlilere acı bal ikramında bulunuldu.
Festivale geç saatlere kadar devam etti.