Zonguldak Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Başkent EDAŞ'ın karla mücadele kapsamında çalışmalarına ilişkin açıklamasını yayımladı.

Zonguldak il genelinde 1425 trafo bölgesi, 351 köy ve 6 beldeye enerji verilmesi ile ilgili çalışmaların aralıksız devam ettiği belirtilen açıklama şu şekilde:

"Batı Karadeniz de aralıksız olarak yoğun fırtına ve kar yağışı ağaçların elektrik hatlarına devrilmesine ve kesintilerin yaşanmasına sebep oluyor. Kar afeti sonrası kapanan yolların müdahale süresini uzattığı arızalar için seferber olan Başkent EDAŞ ekipleri Zonguldak’ta 1425 trafo bölgesi, 351 köy ve 6 beldeye enerji verilmesi için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Zonguldak’ta yoğun fırtınayla beraber etkili olan aşırı kar yağışı ve buzlanma, enerji arzında kesintileri de beraberinde getirdi. Bölgede birçok noktada ortaya çıkan arızalar Başkent EDAŞ ekiplerinin yoğun çalışmaları ile tespit edilip giderilmeye çalışılıyor.

ZORLU MESAİ SONUÇ VERİYOR

Kar nedeniyle ulaşımın durma noktasına geldiği geçit vermeyen arazide çalışmalarını devam ettiren Başkent EDAŞ arıza sebebiyle enerjisiz kalan 113 trafoyu aktif hale getirdi. Arıza müdahale ekipmanlarını ve destek ekiplerini de artıran Başkent EDAŞ 65 arazi aracı ve 194 saha personeli ile toplamda 1425 arızalı trafo üzerinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor."