Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Alparslan Küçük, 1,5 TL'ye satılan ekmek arası dönerleri gıda terörü olarak niteledi.
Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Alparslan Küçük, meslek odası tarafından üyelerine verilen ücret tarifesine uyulmadığını ifade etti. Serbest rekabet ortamının da getirdiği şartlar nedeniyle fiyat tarifesine uyulmadığını dile getiren Küçük, Meslek odamız kanun gereğince üyelerine ücret tarifesi vermektedir. Bu tarifelerde de emeğinizin karşılığı bulunan fiyatlar bulunmaktadır. Serbest rekabet ortamının da getirdiği şartlar nedeniyle fiyat listelerine uyulmamaktadır. Fakat bizim endişemiz 1,5 TL'ye ekmek arası döner verilmesi tarifedeki fiyatların çok daha altındadır. Vatandaşlarımızın da bu konuda ucuza rağbet etmemeleridir. Ekmek arası 1,5-2 TL'ye döner olmaz. Bu konuda esnaflarımızın da hassasiyet göstermelerini istiyoruz.
Vatandaşlara sesleniyorum kesinlikle ucuz yemeğe rağbet etmesinler.
Biz merdiven altı dediğimiz, ucuza 1,5-2 TL'ye olan döneri bir gıda terörü olarak değerlendiriyoruz. Sağlığımızın alternatifi yoktur. Bu konuda vatandaşlarımızın da ucuz yemeğe rağbet ederken sağlıklarını düşünmelerini istiyoruz. Üyelerimizden bu konuya hassasiyet göstermelerini istiyoruz diye konuştu.