Zonguldak Sağlık Müdürü Rüstem Albayrak, 15 günde bir online olarak Sağlık Müdürlüğü’nün sitesinden deniz suyu ölçümlerinin sonuçlarının yayınlandığını ifade etti.
İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Rüstem Albayrak, deniz sezonunun açılmasından itibaren halkın kullanımına açık olan plajlarda numuneler alınarak ölçümlerin yapıldığını belirtti. 15 günde bir yapılan ölçümlerle deniz sularının sonuçlarının detaylı olarak Sağlık Müdürlüğü’nün web sayfasında yayınlandığını ifade eden Albayrak, şöyle dedi: “Deniz suyunun analizleri deniz sezonunun açılmasından itibaren öncesinde de zaten biz bu hazırlıklarımızı yapmıştık. Sezonun açılmasından itibaren halkın kullanımında olan plajlarda bu numuneler yaklaşık 15 günde bir periyotlarla alınarak halk sağlığı laboratuarlarında incelenmektedir. Bu sonuçlar ardından sağlık müdürlüğünün Internet sitesinden kamuoyuna duyurulmaktadır. Biz bu raporları web sayfamızdan ayrıntılı olarak ilan etmekteyiz.
Zonguldak ili ile ilgili tüm plajların temizlik oranları nedir, kalite oranları nedir, iyi-orta/yüksek riskli veya temiz şekilde herkesin anlayacağı şekilde ayrıntılı olarak bu numunelerin sonuçları ilan edilmektedir.”