Kdz.Ereğli’de karne dağıtım töreni Kadir-Nevişet Kameroğlu İlkokulu’nda yapıldı. Törene Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Serkan Keleş, okulun adını taşıyan hayırsever Nevişet Kameroğlu, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

MESLEKLERİNİ SORDU

4-A sınıfında gerçekleştirilen karne dağıtım töreninde Kaymakam Nazım Madenoğlu ilk olarak çocuklara tek tek ileride hangi meslekleri seçeceklerini sordu. Her bir çocuktan farklı cevap alan Madenoğlu, “bütün bu meslekleri seçebilmeniz için çok çalışmanız gerektiğini biliyorsunuz. Biz siz şimdi sizlere karnelerini dağıtacağız ve derslerinize çok çalışmış olduğunuzu da bu karnelerinizde göreceğiz. Sizlerin varlığınız, okula geliyor olmanız bile hem anne babanızı hem de bizleri sevindiriyor. Ama siz yinede derslerinize çok çalışarak başarılı olup anne ve babanızın yüzlerindeki sevinci ömür boyu devam ettirmeniz lazım. Biz çalışacağınıza inanıyoruz.”diye konuştu.

 

BAŞARI TEMENNİSİ

Okulun adını taşıyan Nevişet Kameroğlu da çocukların mutlu günlerinde yanlarında olabilmekten duyduğu memnuniyeti belirtti. Rahmetli olan eşi Kadir Kameroğlu’nun da bugünü görebilmesini arzu ettiğini ifade eden Kameroğlu, “İnşallah okulumuzdan vatanına, milletine ve ailelerine hayırlı olacak evlatlarımız yetişir. Her bir öğrencimize ömür bayı başarı ve mutluluklar diliyorum.”dedi.  Tören daha sonra karne dağıtımı ile son buldu.

 

YİĞİT, KARNESİNİ EVİNDE ALDI

Okuldaki törenin ardından ise protokol üyeleri; hastalığından dolayı evinde eğitim gören Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Yiğit Erdoğdu’ya karnesini vermek üzere evinde ziyaret etti. Kaymakam Madenoğlu, ailenin babası Asım Erdoğdu’dan Yiğit’in sağlık durumu ve eğitimi hakkında bir süre bilgi aldı. Madenoğlu, konuşmasında; “çocuğumuzun sağlık durumunun iyiye gittiğini öğrendik ve mutlu olduk. İnşallah kısa sürede tamamen iyileşip okulunda eğitimine devam edebilir. Yiğit’in derslerindeki başarısı da bizleri ayrıca mutlu etti tabi.”dedi.

 

"ARKADAŞLARIMI ÖZLÜYORUM"

Her gün normal eğitim saatleri içerisinde Yiğit’e evinde ders veren Öğretmen Gülşah Çavuşoğlu da; öğrencisinin başarısından ve çok gayretli oluşundan memnun olduğunu belirtti.  Yiğit Erdoğdu ise duygularını; “Kalabalık ortama alıştığım için derslerde biraz canım sıkılıyor ve arkadaşlarımı özlüyorum ama derslerime çok çalışıyorum ve başarılı olduğuma inanıyorum.”ifadeleri ile anlattı.  Derslerindeki başarısından dolayı takdir belgesi de almaya hak kazanan Yiğit’e karnesi ve belgesi Kaymakam Madenoğlu tarafından verildi. Yiğit’e ayrıca çeşitli hediyeler de takdim edildi.  Ziyaret bir süre daha ailenin sunduğu ikramlar eşliğinde sohbet ile devam etti.