Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal:

- "Binlerce kişinin doldurduğu Ereğli-Alaplı karayolundaki 1,5 kilometrelik sahil şeridinde 30 günde 50 boğulma olayına müdahale edildi"

- "Yaz ayının gelmesi ile gerek yurt dışı gerekse yurt içinden gelen misafirlerimiz ilçe nüfusunu ciddi oranda arttırıyor. Karadeniz bölgesinin en önemli yerleşim yerlerinden biri olan Ereğli'de iki ilçe arasındaki sahil şeridi özellikle de hafta sonları binlerce kişiyi ağırlıyor"

 


Kdz.Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı cankurtaran ekipleri, 10 Haziran'dan bu yana Ereğli-Alaplı karayolundaki 1,5 kilometrelik sahil şeridinde 50 kişiyi boğulmaktan kurtardı.

 

OLUMSUZLUKLARA ANINDA MÜDAHALE

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, yaptığı açıklamada toplam 9 gözetleme kulesinde 15 cankurtaranın yanı sıra jet-ski ve bot ile yaşanabilecek olumsuzluklara anında müdahale edildiğini söyledi.

 

YURT DIŞI VE İÇİNDEN GELENLER VAR

Türkiye'nin pek çok bölgesinin yanı sıra Almanya, Hollanda, Fransa, Belçika, Rusya, İsviçre, Japonya, Çin gibi çok sayıda ülkeden de gurbetçilerin ilçeye tatil için geldiğini anlatan Uysal, "Yaz ayının gelmesi ile gerek yurt dışı gerekse yurt içinden gelen misafirlerimiz ilçe nüfusunu ciddi oranda arttırıyor. Karadeniz bölgesinin en önemli yerleşim yerlerinden biri olan Ereğli'de iki ilçe arasındaki sahil şeridi özellikle de hafta sonları binlerce kişiyi ağırlıyor" dedi.

 

BELEDİYE SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRDİ

Ereğli ve Alaplı ilçeleri arasındaki sahil şeridinin bir bölümünün belediyeye devir edilmesi ile yeni bir düzenlemeye gittiklerini anlatan Uysal şunları söyledi: "Bu doğrultuda çalışmalarımıza başladık ve 1,5 kilometrelik alanda 9 gözetleme kulesi kurduk, 15 cankurtaranın yanı sıra yeni alınan jet-ski ve deniz motoru ile yaşanabilecek olumsuzluklara anında müdahale edilmesini sağladık. Sorumluluk bölgemizde gerekli tüm önlemleri alıyoruz ancak tüm uyarılarımıza rağmen bazı vatandaşlarımızın dikkatsiz olduğunu görüyoruz. Aralarında çocuklarında bulunduğu yaklaşık 50 boğulma olayına ekiplerimiz 1 ayda müdahale etti. Çok şükür üzücü bir olay yaşanmadı ama yaşanmaması için vatandaşlarımızın görevlilerimizin uyarılarını yerine getirmeli"

 

GÖREVLİLER ZORDA KALIYOR

Öte yandan rüzgarlı ve geç saatlerde denize girmek isteyen vatandaşlar ile görevliler karşı karşıya geliyor. Görevlilerin, "Denize girilmesi yasak, hayatınızı tehlikeye atıyorsunuz" sözlerine bazı vatandaşların tepki gösterdiği öğrenildi. Yine plajlar mevkisinde bazı duyarsız  sürücülerin gelişi güzel araçlarını park ederek ayrılması trafiği zaman zaman kilitlenmesine neden oluyor. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri yol güzergahında zaman zaman denetimler yaparak hatalı parklara karşı sürücüleri uyarıyor.


 




(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)