Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı olduğu tespit edilerek KHK ile kapatılan Düzce Eğitim Gönüllüleri Derneği (DEGDER) ve Aktif Eğitim Sen eski yönetici ve üyelerinin de aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu 15 sanığın yargılandığı davanın görülmesine başlandı.

Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesince, özel olarak hazırlanan duruşma salonunda görülen davaya, tutuklu ve bazı tutuksuz sanıklar, avukatları ile yakınları katıldı. 

Kimlik tespitinin yapılmasının ardından mahkeme başkanı, sanıklara, söz konusu derneklerde neden yönetim kurulunda bulunduklarını, Bank Asya’dan neden hesap açma ihtiyacı duyduklarını, kermes ve benzeri etkinliklerle örgüte gelir elde ettikleri gibi iddialara ilişkin savunmalarını sordu. 

Tutuksuz sanık eski DEGDER ve Aktif Eğitim Sen Yönetim Kurulu Üyesi F.G, söz konusu derneklere üye olduklarını fakat yönetim kuruluna kendilerinin haberi olmadan seçildiklerini belirterek, suçlamaları kabul etmeyerek sadece dernek üyeliklerinin bulunduğunu öne sürdü. 

Mahkeme heyeti, diğer sanıkların savunmalarını yapmaları için duruşmayı yarına erteledi. 



- İddianameden 

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen "Dernek Dosyası" adı altındaki iddianamede, Düzce Eğitim Gönüllüleri Derneği (DEGDER) ve Aktif Eğitim Sen'in  dernek altında örgüt faaliyetleri yürütüldüğüne yer veriliyor. 

İddianamede 6'i tutuklu 15 sanık hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan, 7 yıl 6 aydan 15'er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

(AA)