Kdz.Ereğli Belediyesince hazırlanan ve Anadolu Ajansı çalışanlarının fotoğraflarının da yer aldığı "15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Fotoğraf Sergisi" izlenime açıldı.

 

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Devrim Bulvarı'ndaki Abdi İpekçi Sergi Salonunda toplam 160 fotoğrafın yer aldığı serginin açılış töreninde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) darbe girişimine halkın sokağa çıkarak karşı çıktığını söyledi.

 

"SOKAĞA ÇIKIN ÇAĞRISI"

Uysal, 15 Temmuz gecesinde destan yazıldığını anımsatarak, "Çanakkale geçilmez ruhunun tekrar canlandığı bir diriliş günüdür. 15 Temmuz milli iradeye ve geleceğe sahip çıkma günüdür. 15 Temmuz'u unutmayacağız ve yaşatacağız. O gece bilindiği gibi darbecilere karşı bir  grup haine karşı vatanımızı bölmek parçalamak isteyenlere karşı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'sokağa çıkın' çağrısının ardından meydanlar dolmuştur. Milletimizde tanklara, tüfeklere, toplara, uçaklara karşı vücudunu siper ederek darbe girişimine karşı çıkmıştır. Karanlıkla başlayan ancak sonu güzel biten ve 15 Temmuz sonrasında her gün daha da güçlenerek bir millet olduk. İstanbul Yenikapı'da 7 Ağustos tarihindeki yarattığımız ve tüm dünyaya verdiğimiz birlik ve beraberlik mesajlarını sürdürmeliyiz. Bu ülkeden başka gidecek bir ülkemiz yok, bu vatan bizim, vatan bölünmez" dedi.

AA'YA TEŞEKKÜR

Sergi salonunun kapanma süresinin belli olmadığını halkın talebi doğrultusunda bunun kararının verileceğini de belirten Uysal, Anadolu Ajansı'na desteklerinden dolayı teşekkür etti. Hain darbe girişimi sırasında ve sonrasında Anadolu Ajansı'nın önemli bir görev üstlendiğini de belirten Uysal, "AA tarafından hazırlanan 'Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi' kitabı da tuttuğumuz Demokrasi Nöbetleri sırasında vatandaşlarımıza dağıtılmıştır" ifadelerine yer verdi.

 

KATILIM YÜKSEK OLDU

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu da, 15 Temmuz darbe girişimine engel olmak için şehit düşenlere başsağlığı, yaralılara da acil şifalar temennisinde bulundu. Daha sonra açılış kurdelesi Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykut Manioğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır tarafından kesildi. Açılışa Ereğli İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gökhan Tufan, Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, Ereğli Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, gaziler, şehit yakınları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.









(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)