İlçede 35 senedir kuyumculuk yapan Yazıcıoğlu Şirketler Grubu Başkan Vekili İrfan Yazıcıoğlu, 15 Temmuz tarihindeki FETÖ'nün darbe girişimine Türk halkının birlik ve bütünlük içerisinde gereken cevabı verdiğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir leke olarak geçen 15 Temmuz'u unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını anlatan Yazıcıoğlu, yaptığı açıklamasında şu ifadelere verdi:





"Bu gerçeğin herkesin ev ve işyerlerinde asılı durması için 2017 yılı takviminde 15 Temmuz sürecine yer verdik. Darbe girişiminin kahramanlarından Şehit Ömer Halisdemir ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde halkımızın bulunduğu fotoğraflar, şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un, 'Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, bir hilal uğruna ya Rabb, ne güneşler batıyor' sözünün de yer aldığı bir tasarım yaptırdık"






10 Bin adet bastırdıkları takvimi müşterilerinin yanı sıra yurt içi ve yurt dışında da pek çok vatandaşa ulaştırma gayretinde olduklarını anlatan Yazıcıoğlu, "Almanya, Hollanda gibi bir çok ülkede yaşayan Zonguldaklı hemşerilerimiz ile Türkiye'nin farklı yerlerinde bulunan yakınlarımıza, tanıdıklarımıza bu takvimleri ulaştırıyoruz. Bunun bir vatandaşlık görevi olduğunu düşünüyorum" dedi.





Yazıcıoğlu, takvimi gören kişilerin kendilerini gerek işyerine gelerek gerekse telefonla arayarak kutladığını da kaydederek, "Şu bir gerçek ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın hain girişimi vatandaşa duyurması ile bir ülke yıkılmaktan ve yok olmaktan kurtulmuştur. Bir kez daha şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyor, yaralılarımıza da acil şifalar temenni ediyorum" sözleri ile konuştu.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)