Zonguldak'ta, iş kazası sonucu 2 madencinin yaşamını yitirdiği ruhsatsız kömür ocağını işlettiği ileri sürülen sanık Çetin Karabacak'ın yargılanmasına devam edildi.   

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "taksirle ölüme sebep olma" suçundan yargılanan tutuksuz sanık Karabacak ile işçilerin yakınları ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada mütalaasını sunan cumhuriyet savcısı, Karabacak'ın maden işletmeciliği yapmasının yasaklanması ve 15 yıl hapisle cezalandırılmasını talep etti. 

Mahkeme heyetinin söz verdiği sanık Karabacak, iş kazasının meydana geldiği ocağın kendisine ait olmadığını ileri sürdü.

Tahliye olduktan sonra olayın meydana geldiği ocağa gittiğini belirten Karabacak, "Benim 2013 yılında mühürlenen ocağım ile olayın meydana geldiği bu maden arasında 20 metre kadar mesafe olduğunu tespit ettim. Jandarmadaki kamera kayıtlarında her 2 ocak arasında farklılıklar olduğu açıktır" ifadelerini kullandı. 

Sanık avukatı Mehmet Bekar da maktullerin ölümüne ilişkin yeniden kusur raporu alınmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, mütalaaya karşı savunmaların hazırlanması için duruşmayı 10 Mayıs'a erteledi.

Kırat Mahallesi'nde, kaçak işletilen kömür ocağında çalışan Erol Gün ve Ahmet Şen, 31 Ağustos'ta karbondioksit gazından boğularak yaşamını yitirmişti. İşçilerin cenazesi yaklaşık 9,5 saat süren çalışmanın ardından ocaktan çıkartılmıştı.