Saltukova Beldesinde, 150 torun sahibi 103 yaşındaki Emine Pakkan (103)  adlı nine Saltukova Gazi İlköğretim Okulu öğrencileri ve öğretmenleri tarafından ziyaret edildi. 
Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova Beldesinde, 150 torun sahibi 103 yaşındaki Emine Pakkan adlı nine Saltukova Gazi İlköğretim Okulu öğrencileri ve öğretmenleri tarafından ziyaret edildi. Evinde ziyaret edilen Emine nine öğrencileri ve öğretmenleri memnuniyetle karşıladı. Nüfus kayıtlarında 150 torun sahibi olduğu belirtilen Emine nine 1909 yılında Rize ilinin Güneysu ilçesinde dünyaya geldi. Ayrıca Emine nine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da hemşerisi olduğunu ve Atatürk'ün Samsun'a çıktığı tarihte de 10 yaşında olduğunu ifade etti. Emine nine evlendikten sonra eşiyle birlikte Gürcistan'ın Batum şehrine yerleştiğini ve 4 çocuğunu da burada dünyaya getirdiğini söylüyor. 1940 yılına kadar ailesi ile birlikte burada yaşadığını söyleyen Emine nine, buradan aynı yılda Türkiye'ye dönerek Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova Beldesinde ikametini sürdürüyor. Emine nine Rusya'da kaldıktan sonra Gürcistan'a sürüldüğünü ve bir müddet Sibirya'da kaldığını ve pasaportunu aldıktan sonra memleketi Trabzon'a geldiğini buradan trenle Kars'a sonra da yine Trabzon'a giderek burada yaşadığını daha sonra çocuklarıyla Zonguldak'a geldiğini belirtti. Pakkan, Dayımla birlikte Rusya'da yaşıyorduk sonra bizi Sibirya'ya sürdüler. Çok zulüm çektik. Yemek yerine devamlı patates yemekteydik. Sonra pasaportumuzu alarak Türkiye'ye dönmeye karar verdik. Memleketim olan Rize'ye geldik. Burada yaşamaya başladık yine buradan trenle Kars'a geçtik. Son yerimiz burası oldu dedi. Atatürk'ün Samsun'a çıktığı tarihte 10 yaşında olduğunu belirten Emine nine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da hemşerisi olduğunu söyledi. Emine nine şöyle devam etti.
Atatürk'ü biliyorduk. Küçüktüm, 10 yaşındayken Samsun'a çıktığını o tarihlerden biliyorum. Başbakan'ın Güneysulu ve hatta köylümüz olduğunu biliyorum. Hemşerisiyim. Televizyonlardan da izliyorum. 37 yaşındaki torunu Yasemin Aralim ise, Torunuyum. Normal yaşına göre 101 yaşında. Biz kendimiz yaşını hesapladığımızda 103 yaşında olduğu çıkıyor. Babaannem Rizeli. Başbakanımızın köyünden. Babaannem Rize'den Batum'a gelmiş. 35 yaşında 7 çocuğuyla dul kalmış. Buralarda fabrikalarda çalışmış. Bu yaşına rağmen çok iyi. Sadece bronşit hastalığı var dedi.