Orman Genel Müdürlüğü ile Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü  arasında imzalan protokol kapsamında Bartın, Karabük ve Zonguldak’ ta KYK Ormanlarında ve yurt kampüslerinde fidan dikimi gerçekleştirildiği şöyle bildirildi:

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında yer alan Bartın, Karabük ve Zonguldak İllerindeki İşletme Müdürlükleri çalışanları, KYK Yurt Müdürleri ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte 1.500 fidan toprakla buluşturuldu. 

Fidan dikimi, teknikleri ve bakımı ile ormancılık faaliyetlerimiz konusunda teorik bilgilendirme sonrası, çoğunluğu öğrencilerden oluşan 350 katılımcı ile beraber fidanlar toprakla buluşturuldu. 

Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel ise yaptığı açılamada “ KYK Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğünün katkılarıyla gerçekleşen KYK ormanlarını yurtlarda barınan öğrencilerimiz ile birlikte büyütüp yeşerteceğiz. Artık bütün öğrencilerimizin bir dikili ağacı olacak. Geleceğimizle birlikte gelecek neslimize bir fidan dikerek katkı sağlamanın mutluluğu bize yeter. Bu proje ile hem üniversiteli gençlerimize tabiat sevgisini kazandırıyoruz hem de erozyona karşı çevremizi koruyoruz. Yurtlarda barınan öğrencilerimiz ve yurtlara yeni kayıt yaptıran öğrencilerimiz için 5 yıl boyunca fidan dikeceğiz” dedi.