Kdz. Ereğli Belediyesi’nin sahil bandı ofis yolunda düzenlediği geleneksel Kadir Gecesi programında 15 bin kişi birlikte iftar açtı. Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık, halkın Kadir Gecesi’ni ve Ramazan Bayramı’nı kutladı. 

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin geleneksel Kadir Gecesi iftar programı halkın yoğun katılımıyla sahil bandı ofis yolu üzerinde gerçekleştirildi.  

İLÇE PROTOKOLÜ DE ORADAYDI
Programa, Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, Zonguldak Eski Milletvekili Fazlı Erdoğan, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık, Bakacakkadı Belediye Başkanı Oktay Albuz, Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral  ilçe protokolü, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, oda başkanları, daire müdürleri, basın mensupları ve Ereğli halkı katıldı.

BİN 300 KİŞİNİN EVLERİNE DE SICAK YEMEK
Elif Otel ile Erdemir idari binası arasında kalan sahil bandında gerçekleşen iftar yemeği için oluşturulan masa düzeni, paletler ve yer sofralarında 15 bin kişi birlikte oruç açtı. Belediye 15 bin kişilik iftar yemeğine ilave olarak 1300 kişilik evlere sıcak dağıtımını da sürdürdü. Toplam 16 bin 300 kişi için yemek hazırlanmış oldu. 1000 kişilik yemek, ikame araçla yedekte bekletildi. Onlar da halka dağıtıldı.

İFTAR DUASI YAPILDI
Belediye Başkanı Halil Posbıyık, iftar öncesinde masaları ve alanı dolaşarak iftara katılan vatandaşların Kadir Gecesi’ni ve Ramazan Bayramı’nı kutladı. Belediye Mezarlıklar Müdürü Dr. Metin Avcı ile İlçe Müftülüğü personeli Yasin-i Şerif ve Mevlid-i Şerif tilavetinde bulundu. Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müftüsü Selami Emen program bitiminde iftar duası yaptı. İlçe Müftüsü Sabri Kütükçü de iftarın ardından sofra duası yaptı.

"İFTARI HER BERABER AÇMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM”
Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, iftar programında yaptığı konuşmada Kdz.Ereğli halkı ile birlikte iftar açmanın, bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek şunları söyledi: “Burada 15 bin kişi aynı sofrayı paylaşıp, bu mübarek günde birlikte iftar açarak tek yürek oluyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz bu iftar programında sizlerle birlikte olmaktan büyük sevinç duyuyorum. Burada halkımızla hep beraber bu havayı teneffüs ederek iftarımızı yapmanın verdiği huzur çok başka. Davetimize icabet ettiğiniz için hepinize şükranlarımı sunuyorum.  Sevginin, barışın, dostluğun şehri Kdz.Ereğli’de bu özel gecede birlik beraberlik içinde bir aradayız. Ne mutlu bizlere. Bu mübarek Kadir Gecesi’nde protokolle Ereğli halkını bir araya getirmekten özellikle memnuniyet duyuyorum. 

"ŞEHİT DÜŞEN EVLATLARIMIZ İÇİN DE DUA EDİYORUZ"
Ancak bugün Ereğli halkı ve bütün Türkiye olarak büyük bir üzüntümüz de var. Evladımızı şehit verdik. Pençe-Kilit operasyonunda şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan Rahmet diliyoruz. Evladımız Piyade Er Doğukan Korkmaz’ı dualarla son yolculuğuna uğurladık. Üzüntümüz çok büyük. Ailesine, yakınlarına, Ereğli halkına, Türk milletine baş sağlığı diliyorum. Bugün burada, şehit düşen evlatlarımız için de dua ediyoruz. Bizlere Yasin-i Şerif, Mevlid-i Şerif tilavetlerinde bulunan hocalarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Arife günü de şehir mezarlığında mevlit okutulacak. Tüm halkımızı mevlit programına davet ediyorum. Bu gece edeceğimiz duaların güzel Ereğli’mize, ülkemize ve tüm insanlığa huzur, bolluk ve mutluluk getirmesi temennisiyle Mübarek Kadir Gecenizi en içten dileklerimle kutluyorum.”

KADİR GECESİ ÖZEL MENÜSÜ
Kdz. Ereğli Belediyesi, Kadir Gecesi iftarında çorba, et kavurma, pilav, iftariyelik ve tatlıdan oluşan yemek ikramında bulundu. İftar programı için alanın hazırlanması, yemeklerin pişirilmesi, paketlenmesi ve servis edilmesi için bütün belediye çalışanları görev aldı. İftar yemeği için 15 bin kişilik, evlere sıcak yemek için 1300 kişilik olmak üzere toplam 16 bin 300 kişilik yemek hazırlığına günler öncesinden başlandı. Çorba, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile belediye arasında oluşturulan protokol çerçevesinde belediye tarafından okula yaptırıldı. 

ÇORBA, ET KAVURMA, PİLAV, TULUMBA
Çorbanın yanı sıra belediye tarafından hazırlanan, et kavurma, pilav, hurma, zeytin ve tulumba, köpük tabakların içinde ikram edildi. Belediye yemekhanesine eleman takviye yapılarak ana yemekler yemekhanede pişirildi.  15 bin ayran, 15 bin su ve ikramlıklar önceden hazırlandı. Tahta paletler, oturma grupları, belediye imkanlarıyla alana transfer edildi. Düğün salonları ve organizasyon firmaları da masa-sandalye konusunda destek verdi. Dağıtım, belediye personeli aracılığıyla gerçekleştirildi. 

ÇOCUKLARI DA UNUTMADILAR
Ayrıca 1300 kişilik, evlere sıcak yemek hizmeti de devam etti. Belediye, Kadir Gecesi nedeniyle toplam 16 bin 300 kişilik yemek vermiş oldu. Çocuklara iki noktada elma şekeri, pamuk şeker, macun şeker, horoz şeker ikram edildi. Balon ve oyuncak hediye edildi.