Birleşmiş Milletlerin Kadınlara Yönelik Şiddetin Önlenmesi Bildirgesi kapsamında her 25 Kasım’da yapılan ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü’ etkinliği yapıldı. Soroptimist, Elif Lions ve İnteract kulüplerinin Ereğli şubeleri ile BEÜ PDR topluluğu öğrencileri tarafından düzenlenen etkinlikte, gruplar Bozhane mevkisindeki Çilek Kafe önünde toplandı. Şiddete dikkat çekmek amacı ile Dünya’da ortak renk kabul edilen turuncu ön planda tutularak aktivistler bu renkte yağmurluk giydi.

Grup adına açıklama yapan Ereğli Soroptimist Kulübü Başkanı Gülberk Yalçın, Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen 16 günlük aktivizm programının birinci ayağını tamamladıklarını söyledi.


Birleşmiş Milletler tarafından kadın ve kız çocuklarını aydınlatan renk olduğu için farkındalık yaratmak amacı ile turuncu giyinerek yürüyüş düzenlediklerini anlatan Yalçın, "Yürüyüşümüze, Ereğli’de faaliyete bulunan sivil toplum kuruluşları ile üniversite öğrencileri destek veriyor. Dünya üzerinde kadına yönelik şiddet var. Bunun temelinde toplumsal cinsiyet eşitsizliği vardır. Eğitim, kültür ve diğer başlıklar altında tanımlayabiliriz"