Çaycuma ilçesinde tartıştığı ağabeyini tüfekle öldürdüğü ve kız arkadaşını yaraladığı iddiasıyla yargılanan sanık, 19 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya ağabeyi Ferdi Aker'i öldürdüğü, kız arkadaşı Gamze Oral'ı yaraladığı öne sürülen tutuklu sanık Tuğhan Aker ve tutuksuz sanık anne Nuray Karaçay ile taraf avukatları katıldı. 

Tanıkların dinlenmesinin ardından mütalaasını veren cumhuriyet savcısı, tutuklu sanık Aker hakkında "yakın akrabayı kasten öldürme ve öldürmeye teşebbüs" suçundan müebbet hapis talebinde bulundu.

Mahkeme başkanının söz verdiği sanık Aker, ağabeyini öldürmek istemediğini, kendisine ateş açtığı için korktuğunu öne sürerek, "Ağabeyim, tüfekle ateş edince bir anda yaralandığımı düşündüm ve ben de rastgele ateş ettim. Amacım öldürmek değildi. Keşke hiç böyle bir şey olmasaydı." diye konuştu. 

Mahkeme heyeti, cinayeti taksirle, olası kasıtla ve meşru müdafaayla nitelendirmenin mümkün olmadığını belirterek, sanığın kasten öldürme suçundan 16 yıl 8 ay, ağabeyinin kız arkadaşı Oral’ı yaralamaktan da 2 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Suçu üstlendiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan anne Karaçay’ın da alt soyunu korumaya çalıştığı ve suçu üstlendiğini kısa sürede itiraf ettiği gerekçesiyle beraatine karar verildi. 

Çaycuma'da 24 Kasım 2015'te Tuğhan Aker, tartıştığı ağabeyi Ferdi Aker'i tüfekle öldürmüş, kız arkadaşı Gamze Oral'ı yaralamıştı. Tuğhan Aker ile eşinden boşandığı öğrenilen annesi Nuray Karaçay, olayın ardından gözaltına alınmıştı.


(AA)