Alaplı'da yapılması için 16 yıl önce girişimlere başlanan gölet projesi için ilk kazma vuruldu. Gümeli Beldesinde yapılacak olan gölet, 120 bin nüfusa içme suyu sağlayacak.

Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu ve Alaplı Su Gurubu Birliği Başkanı İsmail Yılmaz, Gümeli'de yapılacak olan gölet yerinde incelemelerde bulundu. 
DSİ tarafından etüt çalışmaların başlandığını ve 2 ay içinde proje aşamasına geleceğini belirten, Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, Gölet'in faaliyete geçmesiyle birlikte Alaplı ve Ereğli'nin içme su ihtiyacını karşılayabileceğini söyledi.
İlçenin en büyük projesi olduğunu ifade eden Türkoğlu, "1996 yılında Alaplı'nın 36 köyüne cazibeli su getirmek için yola çıktık. 2000 yılında Muhtar arkadaşlarımızla birlikte 36 köyü temsilen Alaplı Su Birliğini kurduk.
Belediye kanunlarına göre, Bakanlar kurulundan geçerek kurulan bir birlik, uzun süre birlik adı altında çalışmalarımız devam etti.
Bent deresindeki 330 kotundaki suyu almak için baya bir uğraş verdik. Buda 36 köyün içme su ihtiyacını karşılıyordu. Projemizi uzun süre yaşattıktan sonra Ak Parti Milletvekilleri, İlçe Başkanı ve yöneticileri ile birlikte Orman Bakanı Veysel Eroğlu, ile görüşmemiz oldu. Biz 36 köyün içme suyu için yola çıkmıştık. Ancak sayın bakanımızın bin beldeye bin gölet projesi orada gündeme geldi. Bakanımız bizlere Alaplı tamamına ve içme suyu vermeye varmasınız dedi.
Bizde her türlü hizmete varız dedik. Alaplı'da Gümeli beldesi ballı dere mevkisindeki suyun tüm Alaplı'ya yeteceği hesaplandı. Şu anda zemin etüt çalışmaları başladı. Yaklaşık 2 ay sürecek çalışmaların sonunda proje çalışmaları yapılacak. Ardından ihaleye çıkarak gölet inşaatına başlanacak. Ak Partinin İlçemize yaptığı en büyük hizmetlerden birinin gölet projesi olduğunu düşünüyorum. Burada yapılacak gölet ile 120 bin nüfusa yetecek su sağlanacak. İlçemiz temiz ve cazibeli bir su içecek. Suyumuz damacana suların dan bile kaliteli bir su olacak 16 yıldır uğraş verdiğimiz gölet projesi gerçekleşmesi bizleri son derece mutlu etti.günde 5 bin ton su rezervi olacağını tahmin ediyoruz.Emeği gecen herkes teşekkür ediyoruz" dedi.
Alaplı Su Gurubu Birliği Başkanı İsmail Yılmaz ise, Alaplı'nın cazibeli bir suya kavuşacağını belirterek şunları söyledi.
İlçemizi temiz içme suyuna kavuşturmak için 16 yıldır yaptığımız çalışmaların meyvelerini almaya başlıyoruz. Tüm İlçemize yetecek içme suyu gölet projesi için ilk kazma vurularak etüt çalışmaları devletimiz tarafından başlamıştır. 2 kez Su Gurubu Birliği olarak, TBMM Milletvekili ve bakanları ziyaret etmiştir. Bu ziyaretlerde verilen sözlerin yerine getirilmesi bizleri son derece mutlu etmiştir.
Su gurubu birliği başkanı olarak ilçeme su getirebilmek için elimden geleni yapıyorum.
Ve yapma yada devam edeceğim. Ancak bizden önceki birlik başkanları boyunlarına kravat takarak gezmekteydiler. Bizim dönemimizde gölet projesi tamamlanarak kazma vuruldu. Burada emeği geçen başta bakanlarımıza, Ak Parti Milletvekilleri ve İlçe Başkanımıza yöneticilerine teşekkür ediyorum"