Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Milletvekili ve aday Zeki Çakan, Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde sabah madencilerle bir araya geldi.

1 Kasım’da yapılacak olan 26. Dönem Milletvekilliği genel seçimleri öncesi destek ziyaretlerine devam eden MHP Zonguldak Milletvekili ve adayı Zeki Çakan, TTK’ya bağlı Gelik İşletme Müdürlüğü’nde sabah 08.30 vardiyasına giren madencilerle buluştu. Çakan’ın Gelik İşletme Müdürlüğü ziyaretine, İlçe Başkanı Serdar Yaralı ile Kilimli ilçe yönetimi katıldı.

MHP Zonguldak Milletvekili Çakan burada yaptığı konuşmasında 17 yıllık siyasi tecrübesini aktardı. Çakan ayrıca TTK’ya bağlı olarak çalışan maden işçilerin geçtiğimiz yıllarda 17 Bin kişi olduğunu ve şimdiki yıllarda da bu oranın 8 bin 700’ye kadar gerilediğini belirtti.

Çakan ayrıca, Suriye’den Türkiye’ye gelen ve ayrıca Suriyelilere devlet tarafından aktarılan 6 Milyon 500 bin doların TTK’ya neden aktarılmadığını ve bu paranın TTK’ya aktarıldığı takdirde TTK’nın rahat olacağını kaydetti. Ayrıca gruplu olarak çalışan maden işçilerinde norm kadro olarak daime geçtiğini ancak yine aynı oranda maaş aldıklarını dile getirdi. Çakan ayrıca ülke genelinde olan olayları da madencilere aktararak sözlerini şöyle sürdürdü;” ülkenin menfaati doğrultusunda üretilen politikalara sahip çıkabilmektir. O nedenle bugüne kadar hükümetin gerek içte gerek dışta özellikle terörle ilgili uyguladığı politikaların ne kadar yanlış olduğu açık ve net olarak ortaya çıkmıştır. Şimdi geçmişte ziyaret ettiği yerler, şimdi geçmişte görüşmüş olduğu kişiler, yapmış olduğu toplantıların ne kadar yanlış olduğunun bilincine vardılar ki şu anda çark etmeye başladılar. Ama ne yazık ki Türkiye çok şey kaybetmeye başladı. Sayın genel Başkanım Devlet Bahçeli, bu kayıpları dile getirirken ileriyi mevcutlardan çok daha fazla görmüştür. Bundan sonra zerre kadar taviz vermeden, demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin birliğini ve bütünlüğünü bozmadan, devletin bölünmez bütünlüğünü her zaman önde tutarak, Anayasa’nın ilk 4 maddesine kesin kes dokundurtmadan ve sayın genel başkanımızın dile getirdiği bütün mevzular çözüldüğünde ve bu konularda pişman olanlar pişmanlıklarını belirterek birleştiğinde, partimiz gerekeni her zaman yapar. Hiçbir zaman PKK terör örgütünün uluslararası ve Türkiye’de yapmış olduğu terörle ilgili faaliyetleri hiç durmadı. Belli bir ölçüde uykuya aldılar devleti ve milleti bölmek için. Baktılar ki birilerinin haricinde devleti milleti böldürmeyecek, başta MHP olmak üzere mevcutların yok edilemeyeceğini görünce pişmanlıkla geri dönüş yaptılar. O nedenle bundan sonra da bu hareketler ne kadar devam ederse etsin, kafaları ezilerek Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ilelebet yaşayacaktır.”