Türk Metal Sendikası'nın her yıl geleneksel olarak 8-9 Mart tarihlerinde düzenlediği Kadın İşçiler Kurultaylarının 17. gerçekleştirildi.
Türk Metal Sendikası'nın her yıl geleneksel olarak 8-9 Mart tarihinde düzenlediği Kadın İşçiler Kurultaylarının 17.'si Ankara'da gerçekleştirildi. Ankara Büyük Anadolu Otel Salonunda gerçekleştirilen kurultaya; Türk İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kutadgobilig, ILO Türkiye Direktörü Ümit Efendioğlu, Türk İş Genel Mali Sekreteri Ergün Atalay, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, Koop- İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar, Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Hasan Öztürk, Hür İş Federasyonu Genel Başkanı Yakup Ömer Latifoğlu, MESS Genel Sekreteri İsmet Sipahi ve çok sayıda davetli katıldı. Kadın İşçiler Kurultayında konuşan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Böyle gelmiş ama böyle gitmeyecek, üretirken kadını erkekle eşit sayacaksın, ama sıra ücret vermeye geldiğinde eşit olmayacak, alın teri dökerken erkekle eşitsin diyeceksin, ama sıra sosyal haklara gelince farklı olacak, tezgah başında, çalışma saatlerinde, performans ölçümlerinde 'aynısınız' diyeceksin ama sıra yükselmeye, daha üst görevlere atamaya gelince dur diyeceksin, işte düzen bu. 'Böyle gelmiş böyle gider' diyenler olabilir. Böyle gelmiş ama böyle gitmeyecek dedi.
Öte yandan 17.'si düzenlenen Kadın İşçiler Kurultayı'na eşi ile birlikte katılan Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş da, 8 Mart Kadınlar Günü'nü kutladı.