Denizlerde, av yasağının sona ermesiyle tekneleriyle denize açılan balıkçılar umduğunu bulamayınca Alaplı'da palamutun fiyatı 17 lira 50 kuruşa kadar yükseldi.

 İlçede balıkçılık yapan Tuncay Yazgan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Eylül'de sona eren av yasağının ardından 18 gün geçmesine rağmen Karadeniz'de palamutun az miktarda çıktığını söyledi.

Tezgahlarda bugün 700 gramlık palamutun 17 lira 50 kuruştan satıldığını ifade eden Yazgan, "Aylardır tüm balıkçılar bugünleri bekliyordu. Yasağın kalmasını ardından 18 gün geçmesine rağmen balıkçılar bek umduğunu bulamadı gibi. Az miktarda avlanan palamut iriliğine göre 10 ile 17 lira 50 kuruştan satılıyor. Önümüzdeki günlerde palamutun çoğalmasını umut ediyoruz."

Balıkçı Fatih Yılmaz ise 18 gündür Karadeniz'e açıldığını bugün az miktarda palamut tutabildiğini belirterek, "Bu sene palamut çok az. 18 gündür her akşam Karadeniz'e palamut tutmak için açılıyorum. Ama bugün 3-4 kasa tutabildim. Karadeniz'de bu sezon palamut az gibi görünüyor." dedi.


(AA)