Türk Metal Sendikası ile Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları arasında 24. Dönem Toplu İş Sözleşme Görüşmelerinin ikinci oturumu gerçekleştirildi.

Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, İstanbul'da MESS Merkez Bürosunda, Türk Metal Sendikası, Erdemir ve MESS yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda idari maddeler üzerinde görüşmelerin yapıldığını açıkladı.

Odabaş, 20 maddeyi içeren görüşmeler sonucunda tarafların anlaşması üzerine 17 idari madde üzerinde daha mutabık kalındığını belirterek, şöyle dedi:

Bilindiği gibi 25 Mart 2013'de başladığımız ilk görüşmede 14 idari maddi üzerinde mutabık kalmıştık. Bu toplantıda da 17 madde geçilerek, toplam 31 maddede anlaşma sağlanmış oldu. Taraflar olarak üçüncü toplantıyı 9 Nisan 2013'de yine İstanbul'da yapmayı kararlaştırdık. Saat 11.00'de başlayacak toplantıda, diğer maddeler üzerinde görüşmeleri sürdüreceğiz. Her zaman ifade ettiğimiz gibi, Türk Metal Sendikası olarak üyelerimizin hak ve menfaatlerinin üst sınırda korunacağı bir sözleşeme imza atma hedefindeyiz. Bunun için üyelerimizden aldığımız güçle yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. Bu doğrultuda sürdürdüğümüz görüşmelerin bir kez daha hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz

Sendika binasına gelen Erdemir işçilerine ise oturum ile ilgili açıklamaları Şube Sekreteri Metin Ercan tarafından yapıldı.