Zonguldak Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Ömer Selim Alan, 2011 yılı başında hedefledikleri 18 bin gönüllü kan bağışçısı sayısını aştıklarını ifade etti.
Yılbaşı öncesi 2011 yılının değerlendirmesinde bulunan Zonguldak Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Ömer Selim Alan, 18 bin gönüllü kan bağışı rakamına ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. 1967 yılında kurulan Kızılay Kan Merkezi'nin 2010 yılında 14 bin ünite kan bağışı topladığını, ifade eden Alan, Kan Bağış Merkezi olarak Zonguldak ve Bartın'da sürdürdüğümüz kan bağışı faaliyetleri kapsamında 2011 yılının başında hedeflediğimiz 18 bin gönüllü kan bağışı rakamına ulaşmanın mutluluğu içindeyiz.
1967 yılında 6. Kızılay kan merkezi olarak faaliyete başlayan kan merkezimiz o günden bugüne almış olduğu gönüllü kan bağışlarını vatandaşlarımıza ulaştırarak vatandaşlarımızın yaralarına merhem olmaya çalışmıştır. 2010 yılında 14 bin ünite kan bağışı toplayan kan merkezimiz, 2011 yılı başında genel merkezimiz tarafından Zonguldak ve Bartın illerinin ihtiyaçları göz önüne alarak 18 bin ünite kan bağışı hedefiyle yola çıkmış ve yılın son haftası itibariyle 18 bin 400 ünite kan bağışı toplayarak tarihinde daha önce ulaşmadığı rakamlara ulaşmıştır dedi.

EN BÜYÜK PAY SAHİBİ,
KAN BAĞIŞÇILARI
Bu başarıda en büyük pay sahibinin gönüllü bağışçıların olduğunu dile getiren Zonguldak Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Ömer Selim Alan, Bu başarıda en büyük pay sahibi gönüllü kan bağışçılarımıza kurumum ve şahsım adına canı gönülden teşekkür ederim.
Hiçbir karşılık beklemeden kanlarını ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla paylaşarak binlerce vatandaşımızın tekrar yaşama tutunmalarına yardımcı oldular, bizlerde bu iyiliğe aracılık etme imkanı bulduk. Kan hepinizin bildiği gibi acil değil; sürekli bir ihtiyaçtır.
Günlük yaşamımızda her an kendimiz ya da bir yakınımız için kan veya kan ürününe ihtiyaç duyabileceğimizi unutmamalıyız. Her geçen yıl artan gönüllü ordumuzla tek amacımız Zonguldak ve Bartın da yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyaç anında yanlarında olarak en sağlıklı kan ürününü en hızlı ve en uygun şekilde hastanelerimize ulaştırarak vatandaşımıza hizmet etmektir. 24 personelimiz ve 6 aracımızla 7 gün 24 saat vatandaşımızın ihtiyaç duyduğu anda biz Kızılaycılar olarak her an yardıma hazır durumdayız. 2005 yılında Türkiye çapında başlayan 'Gönüllü kan temini ve kanın hastanelere ulaştırılması' projesi kapsamında ihtiyaç duyulan kan ürünlerini kendi personelimiz ile en uygun koşullarda ileterek imza karşılığı yetkililere teslim ediyor ve bölgemizde bulunan toplam 15 sağlık kuruluşunun kan ihtiyacını karşılamaktayız.
Tüm bunları yaparken bizlere desteklerini hiç esirgemeyen başta Zonguldak Valimiz, Bartın Valimiz, belediye başkanlarımız, komutanlarımız, rektörümüz, dekanlarımız, dernek başkanlarımız, idari amirler, iş adamları ve emeği geçen herkese teşekkür ederim şeklinde konuştu.

HEDEF 20 BİN KAN BAĞIŞI
2012 yılı hedeflerinin 20 bin ünite kan bağışı olduğunu aktaran Dr. Selim Alan, açıklamasını şöyle tamamladı:
2012 yılı hedefimiz 20 bin ünite gönüllü kan bağışıdır. İnanıyorum ki bu rakama da hep beraber ulaşarak, Bartın ve Zonguldak'ta yaşayan hiçbir vatandaşımız kan konusunda sıkıntı yaşamayacaktır. Kendi kendimize yetmek için hiçbir vatandaşımızın sıkıntı yaşamaması için 20 dakikamızı ayırarak hem sağlığımıza sağlık katıp hem de ihtiyaç sahibi hemşerilerimize yardımcı olmalıyız. Ayrıca 2012 yılında herkese sağlık, mutluluk ve başarı diliyorum.